Prezentare

28.04.2016 15:04

UPDATE. Datorită cererilor numeroase din partea cineaștilor din regiune, am extins aplicațiile eligibile la următoarele județe: Timișoara, Arad, Bihor și Maramureș. 

The Pitch le oferă cineaștilor șansa de a-și prezenta ideea următorului lor scurtmetraj în fața unui juriu format din experți internaționali, de a câștiga €5000 pentru producția filmului lor și de a-și vedea proiectul distribuit pe canalul ShortsTV în întreaga lume.

The Pitch le este dedicat tinerilor cineaști din Transilvania. Aceștia trebuie să dovedească că s-au născut sau au domiciliul în Transilvania. Prin Transilvania înțelegem județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu.

ShortsTV găzduiește The Pitch la festivaluri de film din întreaga lume de peste cinci ani. În această perioadă, sute de cineaști au concurat pentru marele premiu, iar printre ei se numără regizorii de filme de animație olandezi Job Joris și Marieke, nominalizați la Oscar, sau regizoarea islandeză Eva Sigurdardottir.

Dacă ai o idee de scurtmetraj cu care te mândrești, iată toate detaliile de care ai nevoie!

PROVOCAREA

The Pitch va cuprinde trei runde și se va finaliza cu o prezentare live în fața unui juriu format din experți internaționali.

·             Runda 1: Trimiterea aplicațiilor (24 aprilie - 14 mai 2017)

o   Toate aplicatiile trimise vor fi revizuite de echipa ShortsTV.

o   Cei mai buni 10 candidați vor fi invitați să își prezinte ideea în fața unei camere, la TIFF, în Cluj-Napoca, în iunie 2017

o   Candidații selectați vor fi anunțați până la data de 19 mai

·             Runda 2: Prezentare filmată, TIFF (2 iunie 2017)

o   La TIFF, fiecare dintre candidații selectați va avea la dispoziție 1 minut pentru a-și prezenta ideea scurtmetrajului lor în fața unei camere (prezentări filmate)

o   Fiecare prezentare video, împreună cu prezentarea proiectelor deja realizate ale fiecărui candidat, vor fi apoi revizuite de reprezentanții TIFF și ShortsTV, care vor selecta 5 candidați pentru etapa finală live

·             Runda 3: Etapa finală live, TIFF, Cluj-Napoca (4 iunie 2017)

o   Prezentarea finală va avea loc la TIFF la data de 4 iunie 2017

o   Cei 5 finaliști vor avea fiecare câte 1 minut la dispoziție pentru a-și prezenta ideea de scurtmetraj unui juriu format din experți internaționali

o   După fiecare prezentare, juriul va urmări, pe un ecran mare, proiectele finaliștilor realizate până în acel moment

o   Această vizionare va fi urmată de o sesiune de Q&A cu membrii juriului

După încheierea tuturor prezentărilor, membrii juriului vor decide câștigătorul premiului de €5000