Regulament | TIFF

Regulament

28.04.2016 15:05

UPDATE. Datorită cererilor numeroase din partea cineaștilor din regiune, am extins aplicațiile eligibile la următoarele județe: Timișoara, Arad, Bihor și Maramureș!

The Pitch le oferă cineaștilor șansa de a-și prezenta ideea următorului lor scurtmetraj în fața unui juriu format din experți internaționali, de a câștiga €5000 pentru producția filmului lor și de a-și vedea proiectul distribuit pe canalul ShortsTV în întreaga lume.

The Pitch le este dedicat tinerilor cineaști din Transilvania. Aceștia trebuie să dovedească că s-au născut sau au domiciliul în Transilvania. Prin Transilvania înțelegem județele: Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu.

PROVOCAREA

The Pitch va cuprinde trei runde și se va finaliza cu o prezentare live în fața unui juriu format din experți internaționali.

·             Runda 1: Trimiterea aplicațiilor (24 aprilie - 14 mai 2017)

o   Toate aplicatiile trimise vor fi revizuite de echipa ShortsTV.

o   Cei mai buni 10 candidați vor fi invitați să își prezinte ideea în fața unei camere, la TIFF, în Cluj-Napoca, în iunie 2017

o   Candidații selectați vor fi anunțați până la data de 19 mai

·             Runda 2: Prezentare filmată, TIFF (2 iunie 2017)

o   La TIFF, fiecare dintre candidații selectați va avea la dispoziție 1 minut pentru a-și prezenta ideea scurtmetrajului lor în fața unei camere (prezentări filmate)

o   Fiecare prezentare video, împreună cu prezentarea proiectelor deja realizate ale fiecărui candidat, vor fi apoi revizuite de reprezentanții TIFF și ShortsTV, care vor selecta 5 candidați pentru etapa finală live

·             Runda 3: Etapa finală live, TIFF, Cluj-Napoca (4 iunie 2017)

o   Prezentarea finală va avea loc la TIFF la data de 4 iunie 2017

o   Cei 5 finaliști vor avea fiecare câte 1 minut la dispoziție pentru a-și prezenta ideea de scurtmetraj unui juriu format din experți internaționali

o   După fiecare prezentare, juriul va urmări, pe un ecran mare, proiectele finaliștilor realizate până în acel moment

o   Această vizionare va fi urmată de o sesiune de Q&A cu membrii juriului

După încheierea tuturor prezentărilor, membrii juriului vor decide câștigătorul premiului de €5000.

 

·             Trebuie să ai la activ cel puțin un scurtmetraj finalizat și trebuie să poți arăta proiectele realizate până în acel moment într-o prezentare cu o durată de 30-60 de secunde.

·             Toți participanții selectați trebuie să participe la The Pitch în Cluj-Napoca la datele stabilite și să fie disponibili pentru interviuri filmate cu echipa ShortsTV în timpul desfășurării The Pitch.

·             Toate prezentările de scurtmetraje, interviurile și prezentările proiectelor deja realizate vor fi eligibile pentru difuzare pe ShortsTV în întreaga lume.

·             Prezentările se vor desfășura exclusiv în limba engleză.

·             Durata prezentării tale nu trebuie să depășească 1 minut.

·             Includerea recuzitei, a actorilor sau a elementelor vizuale în timpul prezentării trebuie să fie aprobată de ShortsTV.

·             Trebuie să deții copyright-ul pentru ideea ta de film în vederea protejării dreptului de proprietate a acesteia.

·             Dacă ești câștigătorul The Pitch, banii câștigați îți sunt acordați doar dacă ShortsTV primește anterior dreptul de a refuza să difuzeze filmul câștigător odată ce acesta este finalizat. Vei primi un contract de finanțare a producției.

·             Scurtmetrajul tău nu trebuie să depășească durata de 40 de minute.

·             Scurtmetrajul tău trebuie să aibă un buget maxim de €10,000 – poate să depășească această sumă doar dacă ShortsTV primește anterior dreptul de a refuza să difuzeze filmul câștigător odată ce acesta este finalizat.

·             Filmul câștigător trebuie finalizat în decurs de un an. În caz contrar, finanțarea de €5,000 va fi retrasă.

Tinerii cineaști sunt invitați să se înscrie până pe 14 mai 2016, ora 23.59 (CET). Aplicațiile primite pe adresa pitch@shorts.tv vor fi analizate până pe 19 mai, când ShortsTV va anunța cei 10 candidați selectați.

Atenție: toate aplicațiile și toate discuțiile cu organizatorii The Pitch trebuie purtate în limba engleză.

DESPRE SHORTSTV:

ShortsTV este canalul global dedicat scurtmetrajelor. Cu cea mai mare colecție de filme scurte din lume în portofoliu – disponibile pe TV, online și în cinematografe – ShortsTV aduce publicului cele mai bune scurtmetraje de acțiune, animație și documentar din întreaga lume, incluzând scurtmetraje premiate sau cu nume celebre în distribuție. De asemenea, ShortsTV își stabilește propria programare originală, aducând la lumină atât talente noi, cât și pe cele deja consacrate, introducând astfel publicul în lumea rapidă și mereu schimbătoare a scurtmetrajelor.

În ceea ce privește televiziunea, ShortsTV este primul și singurul canal HD 24/7 dedicat scurtmetrajelor. Disponibil în Statele Unite și Europa, canalul pune la dispoziție scurtmetraje la calitate excepțională. În România, canalul este disponibil în rețelele Telekom România și NextGen.

În zona online, ShortsTV oferă câteva sute dintre cele mai bune scurtmetraje independente din lume, disponibile pe iTunes în peste 90 de țări, pe Amazon Instant Video (UK, SUA și Germania), Google Play (SUA și Canada) și Verizon (SUA).

Începând cu 2006, ShortsTV a lansat în cinematografe din America de Nord și de Sud, Europa, Rusia și China, alături de partenerii săi media globali, scurtmetraje nominalizate la Oscar, și a făcut lansarea lor disponibilă pe platforme VoD și EST.

ShortsTV este administrat de Shorts International Ltd, cu sediul în Londra, Anglia, și reprezentat în Statele Unite de Shorts Entertainment Networks, o filială autonomă cu sediul în Los Angeles. Compania este deținută în majoritate de Shorts Entertainment Holdings, cu AMC Networks drept acționar minoritar semnificativ.