Caravana TIFF Unlimited | Timișoara

Data:

După un weekend în care cinefilii timișoreni și-au făcut încălzirea cu proiecții de film în aer liber, în parcarea supraetajată a Shopping City Timișoara, acum se pot bucura de un maraton de 6 zile de filme multi-premiate și avanpremiere în Grădina de Vară Capitol a Filarmonicii Banatul, precum și la Cinema Victoria. Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro - https://eventbook.ro/festival/caravana-tiff-unlimited-la-timisoara, dar și la casieriile celor două locații, înainte de fiecare proiecție, la prețul unic de 15 lei.

Proiecțiile din perioada 26 – 31 iulie sunt posibile datorită finanțării Municipiului Timișoara, prin Centrul de Proiecte, și includ numeroase producții noi, nelansate încă în cinema, precum și un cine-concert. Unul dintre filmele de început semnate de prolificul cineast italian Carmine Gallone, Malombra, un clasic al epocii filmelor mute, va fi proiectat în acompaniament LIVE pe muzica realizată special pentru el de talentata Simona Strungaru, la Filarmonica Banatul, vineri 29 iulie.

Program | Timișoara | 26 – 31 iulie | INTRARE: 15 LEI

GRĂDINA DE VARĂ CAPITOL – FILARMONICA BANATUL | 21:30

Marți, 26 iulie

Inocenții / The Innocets (AVANPREMIERĂ), r. Eskil Vogt| Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, 117'

Cu: Rakel Lenora Fløttum, Alva Brynsmo Ramstad, Sam Ashraf

În timpul orbitoarei veri scandinave, mai mulţi copii îşi încearcă puterile misterioase atunci când sunt departe de atenţia adulţilor. În acest captivant şi original thriller supranatural, orele de joacă sunt de-a dreptul periculoase.

 

Miercuri, 27 iulie

Casa noastră/Utama (AVANPREMIERĂ), r. Alejandro Loayza Grisi | Bolivia, Uruguay, Franța, 87’

Cu: José Calcina, Luisa Quispe, Candelaria Quispe, Placide Ali, Felix Ticona, Santos Choque

În mijlocul stepei boliviene, doi vârstnici din tribul Quechua au parte de o existenţă lipsită de evenimente, cu fiecare zi aidoma celei dinaintea ei. Dar o secetă neobişnuit de lungă le ameninţă traiul şi Virginio şi Sisa se trezesc în faţa unei grele alegeri: să reziste sau să capituleze în faţa trecerii timpului? Când nepotul lor, Clever, li se alătură, toţi trei trebuie să înfrunte în propriu-i fel natura, necesitatea schimbării şi însuşi sensul vieţii.

 

Joi, 28 iulie

Evenimentul / L' Événement, (AVANREMIERĂ), r. Audrey Diwan| Franța, 100'

Cu: Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luàna Bajrami, Louise Orry-Diquéro, Louise Chevillotte, Pio Marmaï

Franţa, 1963. Anne este o studentă strălucită cu un viitor plin de succese în faţă. Dar când rămâne însărcinată îşi vede ameninţat visul de a-şi termina studiile şi de a scăpa de constrângerile din societate. Cum ultimele examene se apropie vertiginos şi pântecele îi ia proporţii, Anne decide să ia măsuri, dar asta o va expune ruşinii şi durerii şi chiar riscului de a face închisoare...

 

Vineri, 29 iulie

Cine-Concert Malombra, acompaniament LIVE Simona Strungaru

În atmosfera gotică a unui castel, o tânără – interpretată de o celebritate a vremii, Lyda Borelli – descoperă scrisoarea unei femei aparent ucise de unchiul ei. Malombra începe să se identifice cu ea și caută să se răzbune.

Muzică originală compusă de Simona Strungaru -  pianistă și dirijor permanent al Bucharest Jazz Orchestra și Sonomania, a compus suite simfonice pentru orchestră, live electronics și live street art, coloane sonore pentru animații și musicaluri.

 

Sâmbătă, 30 iulie

Orice, Oriunde, Oricând / Everything Everywhere All at Once (PROIECȚIE SPECIALĂ), r. Dan Kwan, Daniel Scheinert | SUA, 139'

Cu: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Ke Huy Quan, Jamie Lee Curtis

Pe lângă că îşi consumă fiecare strop de energie cu mica ei afacere, Evelyn trebuie să facă faţă şi unui mariaj pe butuci şi crizei vârstei de mijloc ce bate la uşă. Şi soarta întregii lumi stă pe umerii ei, când o perturbare a multiversului o face să exploreze realităţi paralele!

 

Duminică, 31 iulie

Maigret (AVANPREMIERĂ), r. Patrice Leconte | Franța, Belgia, 89'

Cu: Gérard Depardieu, Jade Labeste, Mélanie Bernier, Bertrand Poncet

O tânără îmbrăcată într-o elegantă rochie de seară este găsită fără suflare într-o piaţă din Paris. Comisarul Maigret va încerca să descopere criminalul şi să înţeleagă circumstanţele în care a murit victima.

 

CINEMA VICTORIA

Marți, 26 iulie | 19:00

Annette, r. Leos Carax | Franța, Mexic, SUA, Elveția, 149'

Cu: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg

Henry (Adam Driver) este un comedian cu un umor... feroce, iar Ann (Marion Cotillard), soția lui, este o celebră solistă de operă. Aflați mai mereu în lumina reflectoarelor, cei doi sunt un cuplu fericit și elegant. Nașterea primei lor fiice, Annette, o copilă misterioasă cu un destin neașteptat, le va întoarce viețile pe dos.

 

Miercuri, 27 iulie | 19:00

Alcarràs, r. Carla Simón| Spania, Argentina, 120’

Cu: Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xènia Roset, Albert Bosch, Ainet Jounou

Din moşi-strămoşi, familia Solé îşi petrece vara culegând piersici în livada din sătucul spaniol Alcarràs. Dar recolta din acest an ar putea fi ultima, pentru că familia riscă evacuarea după ce noul proprietar al terenului plănuieşte să taie piersicii şi să monteze în loc panouri solare. Vestea dezbină familia şi, pentru prima oară, membrii ei trebuie să înfrunte un viitor nesigur şi riscul să piardă mai mult decât casa unde au locuit de generaţii.

 

Joi, 28 iulie | 19:00

Capra cu 3 iezi, (AVANREMIERĂ, în prezența echipei), r. Victor Canache | România, 83'

Cu: Maia Morgenstern, Marius Bodochi

În România rurală a secolului al 19-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își dă-n vileag adevărată natură sadică.

 

Vineri, 29 iulie

Guiț/Oink, 11:00, r. Mascha Halberstad | Olanda, Belgia, 72'  6+

Cu: Hiba Ghafry, Alex Klaasen, Johnny Kraaijkamp

Babs are nouă ani şi nu mai poate de fericire când bunicul îi aduce un purceluş pe nume Guiţ. Şi îşi convinge părinţii o lase să-l păstreze, promiţând că îl va antrena ca pe un căţel. Dar nu părinţii sunt cea mai mare ameninţare la adresa lui Guiţ, ci chiar bunicul, pentru că acesta participă în secret la concursul de făcut cârnaţi organizat de Societatea Mezelurilor Din Porci Proaspăt Tăiaţi...

 

Nimic despre dragoste (AVANPREMIERĂ, în prezența lui Florin Piersic Jr.), 19:00, r. Florin Piersic Jr. | România, 98'

Cu: Maria Bata, Cătălina Grama, Paul Ipate, Florin Piersic Jr.

Urmărim povestea a două femei și a doi bărbați implicați într-un cataclism emoțional. Filmul încearcă să surprindă și să analizeze acele momente delicate din viața noastră când percepem dragostea ca fiind o boală a sufletului.

 

Sâmbătă, 30 iulie

Eu sunt Zlatan / I Am Zlatan  (PROIECȚIE PENTRU COPII), ORA 11:00, r. Jens Sjögren | Suedia, Danemarca, Olanda, 100'  14+

Cu: Emmanuele Aita, Cedomir Glisovic, David S. Lindgren, Håkan Bengtsson, Granit Rushiti

Povestea legendarului fotbalist Zlatan Ibrahimovic, care a crescut într-o violentă suburbie suedeză. Născut într-o familie de imigranţi din Balcani, Zlatan s-a salvat din acel mediu dur datorită calităţilor sale sportive, ajungând să joace în cele mai importante cluburi de fotbal ale lumii, precum Ajax Amsterdam, Juventus, Inter Milano și Manchester United.

 

Regele Mihai: Drumul spre casă (PROIECȚIE SPECIALĂ), ORA 17:30, r. Trevor Poots| România, 50'

Povestea dramatică a ultimului rege al României, Regele Mihai. Un rege care l-a sfidat pe Hitler într-un moment de cotitură al celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru a fi apoi detronat și exilat din patria sa de către comuniștii impuși de Stalin.

Documentar realizat în 2021, la aniversarea a 100 de ani de la naşterea regelui Mihai.

 

Competiția oficială/Official Competition (AVANPREMIERĂ), 19:00, r. Mariano Cohn | Spania, 144’

Cu: Penélope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martinez

Un miliardar decide pe nepusă masă să producă un film legendar şi îi caută pe cei mai buni din industrie. Renumita regizoare Lola Cuevas este aleasă să regizeze, iar curând i se alătură doi actori nemaipomenit de talentaţi şi cu ego-uri pe măsură: Félix Rivero, adulat la Hollywood, şi radicalul actor de teatru Iván Torres. Amândoi sunt legende, dar nu şi buni prieteni. Când Lola îi supune la probe din ce în ce mai excentrice, Félix şi Iván vor fi nevoiţi nu doar să se înfrunte reciproc, ci şi să se reevalueze din temelii.

 

Duminică, 31 iulie

Sus ștacheta! / Raise the Bar (PROIECȚIE PENTRU COPII), r. Gudjon Ragnarsson | Islanda, Finlanda, 70'  10+

Cu: Tanja Brynjarsdottir, Heidrun Hlynsdottir, Brynjar Karl Sigurdsson

În 2015 o echipă feminină de baschet de juniori a fost fondată în Islanda. Antrenorul avea metode neobişnuite de lucru şi ridica întotdeauna ştacheta. Fetele erau învăţate cum să fie lideri în afara terenului şi erau antrenate ca nişte profesioniste pe teren. Idealul lor? Să concureze întotdeauna împotriva celor mai buni şi să poate înfrunta şi echipe de băieţi. Iată povestea unor fete între opt şi 13 ani care au ţinut cu tot dinadinsul să schimbe cultura competiţiilor de baschet din ţara lor.

 

CUT! (AVANPREMIERĂ), r. Michel Hazanavicius | Franța, 110'

Cu: Romain Duris, Bérénice Bejo, Grégory Gadebois, Finnegan Oldfield

Într-o fabrică dezafectată sunt în plină desfăşurare filmările la un horror cu buget mic. Echipa tehnică nu dă doi bani pe proiect şi nici actorii nu sunt prea implicaţi, doar regizorul părând să dispună de energia necesară pentru a insufla viaţă în acest al nuştiucâtelea horror cu zombi. Dar iată că în timpul pregătirilor pentru o scenă dificilă filmarea este întreruptă de zombi adevăraţi! În faţa camerei, totul pare fix cum era de aşteptat, dar în spatele ei echipa nu ştie ce să mai facă să salveze filmul şi propria viaţă!

***

Caravana TIFF Unlimited este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte

Prezentat de: Banca Transilvania

Partener de Ospitalitate: Timișoara Convetion Center, Hotel Timișoara 

Recomandat de: Europa FM

Partener media național: AGERPRES

Partener de monitorizare: mediaTRUST

 

FacebookFacebook