Caravana filmelor TIFF ajunge pe 30 și 31 iulie în Mangalia | TIFF

Caravana filmelor TIFF ajunge pe 30 și 31 iulie în Mangalia

24.07.2019 11:37

 

Caravana filmelor TIFF a ajuns la cea de-a zecea ediție iar unul dintre orașele incluse în traseul prin întreaga țară din acest an este Mangalia. Filmele bune ajung aproape de  mare pe 30 și 31 iulie, fiind gata să bucure spectatorii cu două povești intense de iubire. Proiecțiile vor avea loc în aer liber, iar intrarea este liberă.

Prima seară aduce pe marele ecran în Mangalia, la Grădina de Vară „Farul”, cel mai nou film semnat de regizorul Tudor Giurgiu, Parking. Descris ca fiind „o odă dedicată tuturor visătorilor și cutezătorilor care au părăsit zona de confort a orașului natal pentru a căuta o viață mai bună în altă parte.” (Cineuropa), adaptarea bestseller-ului „Apropierea”, al scriitorului Marin Mălaicu-Hondrari, îi va încânta pe cinefilii din Manglia, de la 21:45, cu povestea lui Adrian (Mihai Smarandache), un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Odată ajuns în Cordoba, viața lui se transformă într-o aventură complicată, pendulând între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă (Belén Cuesta) și dorul de casă. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Cea de-a doua seară, miercuri 31 iulie, continuă cu debutul tinerei regizoare franceze Marie Monge. Joacă-te cu focul! / Joueurs a avut premiera la Cannes în cadrul secțiunii Quinzaine des Realisateurs și este un thriller despre lumea jocurilor de noroc, unde domnesc adrenalina și banii. Din distribuție fac parte Stacy Martin și Tahar Rahim, două tinere staruri ale cinematografiei franceze.