Caravana TIFF la Timișoara: seri de film în Grădina de Vară Capitol și la FABER | TIFF

Caravana TIFF la Timișoara: seri de film în Grădina de Vară Capitol și la FABER

17.09.2020 11:10

Cinci seri de cinema în aer liber îi așteaptă pe timișoreni între 20 și 24 septembrie, în două locații din oraș, în cadrul Caravanei TIFF, ediția a 11-a. În Grădina de Vară Capitol, pe 20, 21 și 22 septembrie, de la ora 20:00, vor rula două dintre filmele românești ale toamnei, în avanpremieră, fermecătorul Profu și drama bazată pe fapte reale Și atunci... ce e libertatea?, alături de una dintre cele mai bune producții spaniole recente, Jocuri de putere/ El Reino.

În curtea centrului cultural independent FABER (Splaiul Peneș Curcanul, 3-5), pe 23 și 24 septembrie, de la 20:30, spectatorii vor fi provocați de multiplele întrebări pe care le lansează Eden, povestea neobișnuită a unei tinere care trăiește în izolare completă, și vor trăi emoțiile răzvrătirii unei femei care se opune cooperativei locale, undeva în Islanda, în Ținutul/ The County.

Biletele costă 20 de lei și pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus. La intrare, se va efectua un triaj observațional, iar purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane vor fi obligatorii pe tot parcursul evenimentului.

Grădina de Vară Capitol

20 – 22 septembrie, 20:00

Duminică, 20 septembrie

Profu’, r. Alex Brendea | România, 82’  Avanpremieră

Un profesor de matematică din Bistrița iese din sistemul de învăţământ convenţional şi îşi deschide o clasă de meditații în propriul apartament. De-a lungul unui an școlar, îi urmărim efortul de a retrezi în elevi dragostea pentru învăţătură.

Trofeul pentru Cel mai bun documentar central şi est-european anul trecut la Jihlava.

 

Luni, 21 septembrie

Jocuri de putere/ El Reino, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, 132’

Cu: Antonio de la Torre, Mónica López, Josep María Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener

Manuel López-Vidal e un politician apreciat: e carismatic, se bucură de o poziție socială bună, are o familie iubitoare și prieteni peste tot. În același timp, e un om corupt care s-a îmbogățit din bani publici de-a lungul anilor. Acum este complet expus, după ce presa a publicat dezvăluiri despre ilegalitățile pe care le-a comis. Spre mirarea sa, colegii de partid caută să arunce întreaga vină pe umerii lui. Dar Manuel nu renunță. Cât de departe este dispus să meargă pentru a nu da puterea din mână?

„Thrillerul politic al anului” (Paris Match); Marele câștigător al Premiilor Goya 2019

 

Marți, 22 septembrie

Și atunci... ce e libertatea?,  r. Andrei Zincă | România, SUA, 133’  Avanpremieră

Cu: Radu Iacoban, Iulia Lumânare, Cuzin Toma, Olimpia Melinte

Când cineva renunţă la teamă, obţine libertatea, chiar dacă de fapt nu o mai are. Inspirat de evenimente petrecute în realitate, filmul este o poveste despre dragoste şi căutarea libertăţii în contextul deportării a 40.000 de oameni nevinovaţi de către regimul comunist, în 1951, în Bărăgan, aşa numita „Siberie românească”. Bazat pe cartea „Proiecte de trecut”, a Anei Blandiana. Premiul Publicului în Zilele Filmului Românesc la TIFF 2020.

 

FABER (Splaiul Peneș Curcanul 3-5)

23 - 24 septembrie, 20:30

Miercuri, 23 septembrie

Eden, r. Ágnes Kocsis | Ungaria, România, Belgia, Olanda, 153’

Cu: Lana Barić, Daan Stuyven, Lóránt Bocskor-Salló

Un film extrem de actual, în contextul pe care îl trăim cu toții, despre o tânără alergică la tot felul de substanţe chimice, la poluare, unde radio şi câmpuri electromagnetice, nevoită să trăiască în izolare completă. Într-o zi, un psihiatru vine să cerceteze dacă afecţiunea ei e reală sau e doar rodul imaginaţiei. Poate fi Éva salvată de dragoste?

Premiera mondială la Festivalul de la Rotterdam, 2020.

 

Joi, 24 septembrie

Ținutul/ The County, r. Grimur Hakonarsson | Islanda, Danemarca, Germania, Franţa, 92’

Cu: Arndís Hrönn, Egilsdóttir, Sveinn Ólafur Gunnarsson, Sigurður Sigurjónsson

Inga, o crescătoare de vaci trecută de prima tinereţe, se răzvrăteşte împotriva influentei cooperative locale. Femeia încearcă să convingă şi alţi fermieri să i se alăture, dar întâmpină o neaşteptată rezistenţă. La ce viclenii va trebui să recurgă Inga pentru a trăi aşa cum vrea?

De la regizorul multi-premiatului Despre oameni și oi/ Rams.

Ajuns la cea de-a 11-a ediție, Caravana TIFF este unul dintre cele mai ample proiecte ale Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), mii de spectatori urmărind filme în aer liber în fiecare vară.

Detalii: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Susținut de: Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, Filarmonica Banatul, FABER

Prezentat de: Banca Transilvania

Sponsor: Vodafone

Partener de monitorizare: mediaTRUST