Monrovia, Indiana | Cinemateca TIFF | TIFF

Monrovia, Indiana | Cinemateca TIFF

14.10.2019 15:35

Monrovia, Indiana – fondată în 1834, populație 1.063 de suflete. Comunitatea, în principal agricolă, este explorată de regizorul FREDERICK WISEMAN rezultatul fiind un film ce oferă o privire nuanțată și complexă asupra vieții de zi cu zi într-o mică localitate din mijlocul Americii, atât de departe de tot ce înseamnă rutina zilnică din marele orașe de coastă americane. Filmat după alegerile presidențiale din 2016, documentarul disecă viața într-un mic oraș pentru a înțelege cum valorile de aici influențează peisajul politic al întregii națiuni.

“Frederick Wiseman este cel mai mare poet al Americii. Chiar dacă lucrează cu imagini și nu cu versuri, iar personajele sale vorbesc în proză, fără ca vocea lui să se facă vreodată auzită pe ecran, ar fi înșelător să-i încadrăm opera ca documentar. Poezia pare o clasificare mai corectă” – A.O.Scott, NY Times.
Din 1967, Wiseman a regizat 42 de documentare, printer acestea Titicut Folies, High school, Welfare, Belfast, și un film de ficțiune, Ther Last Letter (2002). A regizat și numeroase piese de teatre în Paris și New York. În 2014 a primit Premiul pentru Întreaga Carieră la Festivalul Internațional de Film de la Veneția, iar, în 2016, i-a fost decernat premiul onorific de către Board of Governors of the American Academy of Motion Picture Arts and Sciences.
Proiecție în parteneriat cu FARAD

Bilete și rezervări: www.cinemavictoria.ro și la casa de bilete Cinema Victoria