Competiția Locală TIFF, un deceniu dedicat talentelor din Cluj | TIFF

Competiția Locală TIFF, un deceniu dedicat talentelor din Cluj

20.03.2019 12:31

DEADLINE prelungit: 8 MAI 2019

---

Competiția se adresează exclusiv realizatorilor de film originari sau care locuiesc, lucrează sau studiază în orice localitate din județul Cluj.

Înscrierile pentru cea de-a 10-a ediție a Competiției Locale TIFF  sunt oficial deschise. Până pe data de 30 aprilie 2019, clujenii cu pasiune pentru creația cinematografică sunt invitați să-și înscrie filmele în prin completarea formularului disponibil aici: http://bit.ly/2UMP0r4. Pot fi înscrise filme cu o durată de maximum 30 de minute, realizate în perioada aprilie 2018 – aprilie 2019. Nu există niciun fel de limitare asupra genului cinematografic sau subiectului abordat pentru filmele înscrise. Proiectele cineaștilor premiați la mai mult de două ediții anterioare nu vor fi acceptate în competiție.

Filmele selectate vor fi anunțate până la data de 15 mai. Proiecția lor în fața publicului TIFF 2019 va avea loc în cadrul unui eveniment special, unde va fi anunțat și titlul distins cu Premiul Competiției Locale TIFF. Premiul oferit de Banca Transilvania, în valoare de 1.500 euro, va fi acordat în urma deciziei unui juriu format din trei personalități din mediul cinematografic românesc. Federația Fabrica de Pensule, partener al programului, acordă o Mențiune Specială filmului care abordează subiecte sau probleme relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană.

Una dintre cele mai importante oportunități oferite cineaștilor clujeni, Competiția Locală TIFF a avut o primă ediție în 2010, devenind între timp o platformă de lansare pentru mulți profesioniști din industria cinematografică.  Cel mai recent câștigător, Emigranții, filmul semnat de Andra Salaoru, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 1.500 de euro, în timp ce Serestely Szilard a primit Mențiunea Specială în valoare de 300 de euro pentru Poftiți, vă rog!.

Partenerii ediției din acest an sunt Federația Fabrica de Pensule, centru cultural independent dedicat artei contemporane, Leonidas și cotidianul Făclia se alătură susținătorilor Competiției Locale 2019.