Șapte filme selecționate în etapa finală a Competiției Locale TIFF 2020 | TIFF

Șapte filme selecționate în etapa finală a Competiției Locale TIFF 2020

02.08.2020 15:46

O tradiție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, Competiția Locală promovează și premiază de 11 ani cineaști clujeni, oferindu-le  șansa de a-și vedea cele mai recente producțiile pe marele ecran. La această ediție, șapte dintre filmele înscrise în competiție, însumând o oră și jumătate de proiecție, s-au calificat în etapa finală și vor putea fi urmărite la Gala Competiției Locale, pe 4 august, de la ora 20:00, la Muzeul de Artă. Intrarea va fi gratuită, în baza unei rezervări online.

Premiul Competiției Locale TIFF 2020, în valoare de 1.500 euro, oferit de Banca Transilvania, va fi acordat în urma votului juriului, format în acest an din Bogdan Mureșanu, regizor aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar cu scurtmetrajul Cadoul de Crăciun, Cătălin Cristuțiu, unul dintre cei mai premiați monteuri români, și Mihai Fulger, critic de film. Fabrica de Pensule va acorda o Menţiune Specială în valoare de 300 de Euro filmului care abordează subiecte sau problematici relevante pentru societatea contemporană și contextul social actual.

  1. Liniște vă rog (Csendet kérünk, r. Incze Kata);
  2. Ceea ce nu am observat  (Amit nem vettünk észre, r.  Farkas Boglárka Angéla);
  3. Ritmul Ghimeșului (Gyimesek ritmusa, r. Csapó Huba Áron)
  4. Între lumi (r. Maria Cinar-Jiga)
  5. Ecranul Albastru (Blue Screen, r. Doru Vatavului)
  6. Valley of the Wolf  (r. Gabriela Forfotӑ, Antonio Valerio Frascella, Lamia Sabic)
  7. Liniște timp de o jumătate de oră (Fél óra csend, r. Gábor Balázs)

Competiția Locală este un proiect TIFF realizat cu sprijinul Banca Transilvania și în parteneriat cu Fabrica de Pensule și ziarul Făclia.