Creatorii români de seriale se pot înscrie la noua ediție Drama Room | TIFF

Creatorii români de seriale se pot înscrie la noua ediție Drama Room

27.03.2023 12:17

Scenariștii și producătorii români care au un proiect de serial sau mini-serie în dezvoltare sunt așteptați să își înscrie proiectele în programul Drama Room, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (9-18 iunie 2023). 

Drama Room este conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-și perfecționeze abilitățile de producție a serialelor și să înțeleagă dinamica pieței internaționale. Programul se va desfășura în timpul festivalului și va consta în paneluri conduse de experți de top din industria cinematografică, dar și în sesiuni de feedback aplicat. Vor fi selectate 5 proiecte.

Deadline înscrieri: 28 aprilie 2023

Regulamentul complet al programului poate fi consultat aici.

Proiectele pot fi înscrise completând acest formular - https://tiff.ro/inscrieri-drama-room

Tutorele principal al Drama Room 2023 va fi producătorul de film Eilon Ratzkovsky. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje și seriale TV în Israel și întreaga lume. În ultimii doi ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema. Este șeful QUIDDITY, o companie de conținut specializată în dezvoltarea de drame TV de înaltă calitate pentru rețele europene și șef de studii pentru TFL Extended.

În 2023, programului Drama Room i se alătură și producătorul Johnathan Young.

Johnathan Young este un producător cu o experiență vastă în seriale și mini-serii, dezvoltate în special în Europa Centrală. El are un interes deosebit în a aduce noi voci și povești, atât publicului local, cât și celui internațional, într-o formă populară și accesibilă. Printre producțiile pe care le-a dezvoltat se numără Spy/Master (prima serie românescă prezentă în cadrul secțiunii Berlinale Series), Bring Back Alice și The Thaw 2 (Polonia) și The Bridge (Ungaria). De asemenea, Jonathan fost responsabil pentru Mamon în Republica Cehă (câștigător al premiului Czech Lion pentru cel mai bun serial de televiziune), Hackerville (câștigător al Grimme Preis) și pentru două sezoane din Wataha (ambele obținând premiul Polish Eagle pentru cel mai bun serial dramatic). A petrecut doi ani în departamentul de dramă al BBC în calitate de producător executiv, supervizând simultan Casualty și Holby City - 170 de episoade în total. Ambele seriale au primit nominalizări BAFTA în această perioadă.

Numele tuturor experților care se vor întâlni cu realizatorii români la Cluj-Napoca, dar și programul complet Drama Room, vor fi anunțate curând.

Drama Room este un program inițiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania în 2021 și dedicat regizorilor, scenariștilor și producătorilor interesați de realizarea de seriale sau miniserii. Organizatorii își propun să le ofere cineaștilor din România resursele necesare pentru a accesa industria producției de seriale, atât de prolifică în ultimii ani, îndrumându-i atât în ceea ce privește dezvoltarea conținutului original, cât și în demersul de finanțare a proiectelor. În 2022, Drama Room a fost organizat în parteneriat cu Netflix.

Pentru informații suplimentare: dramaroom@tiff.ro