Drama Room 2023: proiecte selectate | TIFF

Drama Room 2023: proiecte selectate

06.06.2023 19:49

5 proiecte de serial sau mini-serie aflate în dezvoltare au fost selectate la cea de-a treia ediție a programului Drama Room, iar creatorii lor se pregătesc pentru întâlnirea cu experții invitați la TIFF.22 în perioada 13-17 iunie. Peste 30 de proiecte au fost înscrise pentru acest program.

Producătorul de film Eilon Ratzkovsky este tutorele principal al programului Drama Room 2023, conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-și perfecționeze abilitățile de producție a serialelor și să înțeleagă dinamica pieței internaționale. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje și seriale TV în Israel și întreaga lume. În ultimii ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema.

Programul Drama Room va consta în paneluri conduse de experți de top din industria cinematografică, precum și în sesiuni de feedback aplicat. Experții care se vor întâlni cu participanții sunt producătorii Saar Yogev (Israel), Johnathan Young și Ioanina Pavel.

În ultimele zile ale programului, participanții își vor prezenta proiectele în cadrul unei sesiuni de pitch deschisă profesioniștilor din industrie, iar cel mai bun proiect va fi premiat cu Best Series Project Award, care constă într-un acord de dezvoltare semnat cu PRO TV, unul dintre partenerii programului. Din juriul care va alege cel mai bun proiect fac parte Gabriela Iacob (Head of Scripted Content Development, PRO TV), Bogdan Mirică (scenarist / regizor) și Anthony Muir (Senior Executive for International Co-Productions, Film i Väst)

Cele cinci proiecte selectate pentru participarea la program sunt:

ALIBI
Scenariul: Radu Bărbulescu, Iulian Stanciu, Bogdan Bărbulescu
Producător: Laura Marin (AVANPOST  PRODUCTION)

DIE, PLEASE
Scenariul: Ioana Mischie
Producător delegat: Andra MacMasters
Producător: Storyscapes, Studioset

EXPORT ONLY
Scenariul Cristina Iliescu
Producător: Ada Solomon, Carla Fotea (microFilm)
 
MOM, I JOINED A CULT
Scenariul: Alex Gorghe

THE KIDS ARE ALRIGHT
Scenariul: Serghei Chiviriga

Drama Room este un program inițiat de Festivalul Internațional de Film Transilvania în 2021 și dedicat regizorilor, scenariștilor și producătorilor interesați de realizarea de seriale sau miniserii. Organizatorii își propun să le ofere cineaștilor din România resursele necesare pentru a accesa industria producției de seriale, atât de prolifică în ultimii ani, îndrumându-i atât în ceea ce privește dezvoltarea conținutului original, cât și în demersul de finanțare a proiectelor.

Pentru informații suplimentare: dramaroom@tiff.ro