Proiectele selectate la cea de-a doua ediție Drama Room, organizată în parteneriat cu Netflix România | TIFF

Proiectele selectate la cea de-a doua ediție Drama Room, organizată în parteneriat cu Netflix România

15.06.2022 11:34

Cinci proiecte de serial sau mini-serie aflate în dezvoltare au fost selectate la cea de-a doua ediție a programului Drama Room, iar creatorii lor se pregătesc pentru întâlnirea cu experții Netflix, Invitați la TIFF în perioada 17-26 iunie. 36 de proiecte au fost înscrise pentru acest program.

Producătorul de film Eilon Ratzkovsky este tutorele principal al programului Drama Room 2022, conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-și perfecționeze abilitățile de producție a serialelor și să înțeleagă dinamica pieței internaționale. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje și seriale TV în Israel și întreaga lume. În ultimii doi ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema.

Cele cinci proiecte selectate pentru participarea la program sunt:

Dark Histories - Alex Țibu & Șerban Racovițeanu (câștigători ai primei ediții - din 2021 - a concursului de scenarii Full Moon Script Contest, în secțiunea dedicată episoadelor-pilot de  serial/miniserie, cu proiectul The “Bâlea Lac” Case/Dark Histories)

Nailing it - Doru Vatavului

Squash a bug for me - Alex Olteanu

The Debt - Carol Ionescu & Andrei Redinciuc

Vanishing Point - Bogdan Bărbulescu & Radu Bărbulescu

Pe parcursul acestei ediții Drama Room, creatorii proiectelor selectate vor parcurge un program complex, din care nu vor lipsi worshopurile de grup, dar și cele de feedback aplicat cu tutorele programului, Eilon Ratzkovsky, un studiu de caz al unui serial de succes din Europa de Est și sesiunea de lucru cu Anna Nagler, Director of Local Language Original Series pentru Europa Centrală și de Est, și Christopher Mack, Director of  Creative Growth pentru Netflix International, ce se va concentra pe teme fundamentale ale storytelling-ului.