Atelierele EducaTIFF pentru copii, părinți și profesori | TIFF

Atelierele EducaTIFF pentru copii, părinți și profesori

18.07.2021 09:30

Programul de educație cinematografică EducaTIFF revine cu noi ateliere menite să le ofere celor mai tineri cinefili experiențe creative dar și întâlniri pe teme foarte actuale, unde, pornind de la filme care abordează subiecte delicate, pot învăța alături de specialiști cum să le abordeze în mod corect. Totul într-un program gândit pentru copii, adolescenți, părinți și profesori, cu acces gratuit, pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile.

Ateliere de animație Stop-Motion

29 iulie| Muzeul de Istorie - copii 5-7 ani

30 iulie |Muzeul de Istorie - copii 8-10 ani

Înscrieri prin email la adresa educatiff@tiff.ro, până în 20 iulie.

Copii vor învăța să creeze imagini în mișcare, sub îndrumarea artistei Agata Tabacu. La rândul lor, părinții sunt invitați să descopere noi resurse media, utile în procesul de dezvoltare a copiilor. Atelierele sunt organizate împreună cu Asociația Bloc Zero.

[Cyber]bullying close-up @ EducaTIFF

Atelier pentru adolescenți cu Alia Pagin

28.07.2021 | 12:00 - 15:00 Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei

Înscrieri până pe 28 iulie, aici https://bit.ly/Cyberbulling_Atelier_Adolescenti.

Alia Pagin, pedagog de specialitate, împărtășește din experiența ei adolescenților interesați să învețe cum să gestioneze fenomenul bullying în școală, dar și în afara ei. Pornind de la o serie de scurtmetraje, ei vor identifica și discuta despre comportamentele nocive și riscurile pe care acestea le reprezintă. De asemenea, aceștia vor căuta împreună soluții la provocările pe care le ridică bullying-ul. Acest atelier este destinat adolescenților cu vârsta între 12 și 18 ani.

[Cyber]bullying close-up @ EducaTIFF |

Atelier pentru părinți, profesori și consilieri școlari cu Alia Pagin (în limba engleză)

29.07.2021 | 16:00 - 19:00 Biblioteca Centrului Cultural German Cluj-Napoca

Înscrieri până pe 26 iulie, aici https://bit.ly/Cyberbulling_Atelier_Adulti.

Cunoașterea și identificarea corectă a [cyber]bullying-ului sunt importante pentru părinții și îndrumătorii adolescenților pentru a-i putea proteja, dar și pentru a-i ajuta să devină parte din comunități online și offline în care siguranța și respectul reciproc iau locul agresiunii de orice fel. Atelierul este destinat profesorilor, educatorilor, reprezentanți ai comitetelor de părinți, inspectoratelor școlare, consilierilor școlari, lucrătorilor sociali și ONG-urilor active în domeniul educației.