„The Crossing” câștigă competiția EFA Young Audience Award 2021 | TIFF

„The Crossing” câștigă competiția EFA Young Audience Award 2021

26.04.2021 12:44

Filmul norvegian The Crossing, al regizoarei Johanne Helgeland, a fost votat Cel mai bun film european de tineret în competiția EFA Young Audience Award 2021. 55 de tineri din România s-au numărat printre cei 3.600 de votanți din 38 de țări care au ales câștigătorul.

Din cauza pandemiei, proiecțiile din cinematografe planificate inițial au fost anulate în aproape toate țările participante. Membrii juriului, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, au vizionat cele trei filme nominalizate pe site-ul YAA, au avut posibilitatea să discute despre filme cu profesioniști și au votat online. Ivana Noa, fost jurat YAA, a moderat ceremonia de premiere, care a durat 30 de minute și care a putut fi vizionată live pe yaa.europeanfilmawards.eu, unde este în continuare disponibilă pentru cei care vor să o urmărească.

Regizoarea Johanne Helgeland a mulțumit Academiei Europene de Film și tânărului juriu iubitor de film, dar și colaboratorilor ei. Aceasta a felicitat celelalte filme nominalizate: „Toate cele trei filme arată că avem nevoie de filme pline de compasiune pentru copii – ei sunt viitorul nostru!”.

Competiția EFA Young Audience Award este organizată și prezentată de European Film Academy și EFA Productions, cu susținerea Mitteldeutsche Medienförderung (MDM). Evenimentele naționale YAA sunt organizate cu susținerea partenerilor locali.

În România, competiția Young Audience Award este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, prin programul EducaTIFF.

***

The Crossing, regia Johanne Helgeland (dramă, aventuri) | Trailer

Părinții unei fetițe de 10 ani, Gerda, și a fratelui ei, Otto, fac parte din rezistența norvegiană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Într-o zi, chiar înaintea Crăciunului din 1942, părinții lor sunt arestați. Rămași singuri, cei doi frați descoperă un loc secret în subsolul casei lor, unde stau ascunși doi copii evrei, Sarah și Daniel. Acum Gerda și Otto trebuie să termine ce au început părinții lor: să-i ajute pe Sarah și Daniel să scape de naziști și să treacă granița către Suedia pentru a se reuni cu familia lor. Un film despre încredere, loialitate și curajul de care pot da dovadă chiar și cei mai mici dintre noi.

Trailer: