Filmele EducaTIFF se văd la Muzeul de Artă! | TIFF

Filmele EducaTIFF se văd la Muzeul de Artă!

22.07.2020 13:10

De sâmbătă, 1 august, până vineri, 7 august, diminețile TIFF 2020 încep cu filmele EducaTIFF. Muzeul de Artă găzduiește, în fiecare zi, de la ora 10:00, pe ecran LED, proiecțiile selectate pentru copii și adolescenți. Ca în fiecare an, este încurajată experiența de vizionare în familie Vă invităm cu mic, cu mare să păstrăm distanța de siguranță și toate regulile de igienă, în timp ce  rămânem aproape de filme!

Programul EducaTIFF 2020 înseamnă 6 filme străine, o coporoducție românească și un scurtmetraj, la finalul cărora tinerii spectatori sunt invitați să rămână pentru tradiționalele discuții de după proiecție. Biletele pot fi cumpărate deja de aici

Weekend-ul 1-2 august începe cu 2 filme recomandate pentru 14-18 ani. Eaten by Lions din Marea Britanie este deopotrivă ireverențios și cu bun-simț, temător și poznaș, inventiv și pierdut – adolescenții ar putea rezona din plin cu aventurile celor doi frați din poveste. Diva of Finland este despre nevoia de afirmare dar  și despre bullying, prietenie între fete, așteptări irealiste, empatie, traiul într-o comunitate prea mică, încredere în sine.

The Club of Ugly Children (Olanda) e destinat copiilor între 7-13 ani și va fi proiectat luni, 3 august. În stil de film de acțiune futurist, descrie pe înțeles și pe îndelete ce este acela un sistem totalitar și lasă micul spectator să înțeleagă singur ce impact are discriminarea și de ce ar fi mai bine să creăm comunități inclusive în care să trăim. Marți, 4 august este programat Jeune Juliette un film despre perioada de pubertate, cu transformările și provocările ei atât supărătoare, cât și fantastice” – Raluca Bugnar, selecționer EducaTIFF.

Miercuri, 5 august, sărbătorim o revenire a animației românești cu scurtmetrajul Opinci, urmat de Călătoria Fantastică a Maronei, regia Anca Damian. Filmul italian Darkness (Buio), programat joi, 6 august și propus spre vizionare adolescenților, va fi o ocazie de reflecție profundă asupra perioadei de izolare pe care am trăit-o cu toții de curând. În plus, va fi prilej de discuție despre încredere vs suspiciune, ascultare vs informare, bune intenții vs intenții ascunse.

Oskar & Lilli (Austria) va fi „filmul ăla cu frații”  de ținut minte de la ediția din 2020. Băiețelul Oskar și sora lui mai mare, Lilli, au o copilărie de emigranți hărțuiți de autorități, în sărăcie materială și lipsuri de tot felul, compensate cu imaginație bogată și speranță, toate vineri, 7 august.

Toate proiecțiile EducaTIFF sunt urmate de discuții libere cu spectatorii, moderate și anul acesta de Daniel Iftene, cadru didactic al Facultății de Teatru și Film, UBB Cluj. Adulții care însoțesc grupuri de minim 5 copii beneficiază de acces gratuit la proiecție, pe bază de rezervare la educatiff@tiff.ro. De asemenea, pe bază de rezervare și în limita locurilor disponibile, au acces liber cei de la școli speciale, din mediul rural și centrele de plasament.

Finantatori: CNC
Sponsori: Tenaris Silcotub