Lights on! Fellini’s 81/2 | TIFF

Lights on! Fellini’s 81/2

27.07.2020 11:05

Muzeul de Artă Cluj-Napoca | 31 Iulie – 9 August 2020

Curator: Antionio Maraldi

Organizată de Centro Cinema Città di Cesena, Regione Emilia Romagna

În colaborare cu Festivalul Internațional de Film Transilvania

Fotografii inedite de Paul Ronald, din colecția Maraldi

Lumea extraordinară a lui Fellini prinde viață prin obiectivul fotografului Paul Ronald, care a capturat momente sclipitoare de pe platoul de filmare al producției 8 ½. Fiind fotograful oficial al filmului, el a înregistrat, prin câteva mii de fotografii, viața și lumina de pe platou. Maestrul Fellini, incredibilul, dar în același timp abordabilul Marcello Mastroianni, extraordinara Claudia Cardinale, cu toții au pășit în afara reflectoarelor și au oferit o viziune din spatele camerelor de luat vederi asupra cinemaului.

Paul Ronald i-a oferit lui Antonio Maraldi, responsabil pentru Centro Cinema Città di Cesena, numeroase fotografii realizate pe platoul filmului 8 ½, regizat de Fellini în 1963, care au rămas nepublicate decenii întregi până când au luat forma acestei expoziții, curatoriată chiar de Maraldi. O expoziție dedicată maestrului luminii și viselor, Fellini.

Expoziția este prezentată la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, ca parte a Close-up Fellini , secțiune dedicată de Festivalul Internațional de Film Transilvania centenarului marelui regizor italian.

Expoziția este realizată în parteneriat cu Camera de Comerț Italiană pentru România și Consulatul onorific al Republicii Italiene la Cluj-Napoca.