Cinematografia maghiară, în prim plan la TIFF Mureș | TIFF

Cinematografia maghiară, în prim plan la TIFF Mureș

23.09.2014 13:51
Filme maghiare sau realizate de regizori din Ungaria sunt în programul celei de-a doua ediții

Spectatorii care vor să (re)descopere cinematografia maghiară sunt invitați la TIFF Mureș! Sâmbătă de la ora 17, cinema Arta găzduiește proiecția peliculei „Final Cut: Hölgyeim és uraim” (regia: György Pálfi), un film realizat integral din imagini de arhivă, care se unesc pentru a spune o poveste de dragoste care nu ține cont de reguli. Eroul și eroina își schimbă aspectul, numele și vârsta – doar dragostea rămâne o constantă. Brigitte Bardot, Alain Delon, Greta Garbo și Bruno Ganz sunt printre cei care „apar” în film, prin intermediul imaginilor selectate din filmele lor.

„Metallica Through the Never” este un film realizat în SUA, în 1993, dar regizat de Nimrod Antal. El construiește povestea unui fan Metallica, Trip, trimis într-o misiune urgentă în timpul unui turneu al celebrei trupe. Doar că ceea ce aparent era o simplă însărcinare devine o aventură suprarealistă! Proiecția are loc sâmbătă, ora 20:30, la Cocoșul de Aur.

Duminică, un film care a făcut parte din programul Zilelor Filmului Maghiar la TIFF va fi proiectat, de la ora 17, la cinema Arta: „Besence Open / Bărbați de mingi”, regizat de Kristóf Kovács. Besence este un sătuc în sudul Ungariei, în care primarul folosește fonduri europene pentru a construi terenuri de tenis şi o harbuzărie. Vor deveni localnicii campioni la tenis? Pot pepenii să reducă rata şomajului de la 98%?