A doua zi a retrospectivei TIFF la București | TIFF

A doua zi a retrospectivei TIFF la București

16.06.2012 02:30
Sâmbătă, 16 iunie, începând cu ora 14:55, retrospectiva TIFF la București aduce în prim plan trei titluri.

 

Sacrificiul/ Sacrifice (AP12)- 2:55pm- 4:53pm

Familiei Zhao i se înscenează intrigi trădătoare de către Tu'an Gu, un ministru corupt. Cheng Ying, un doctor, îşi sacrifică propriul fiu pentru a-l salva pe unicul moştenitor al familiei Zhao. Hotărât să se răzbune, îl creşte pe orfan ca pe propriul copil şi se angajează în casa lui Tu'an. Ziua răzbunării se apropie...

Ambasadorul/ The ambassador (AP12)- 5:15pm-7:03pm

Un bizar, enigmatic şi decadent diplomat alb ajunge în Africa centrală, arătând ca o combinaţie între Henry Stanley şi Karl Lagerfeld. Tocmai şi-a cumpărat funcţia de ambasador şi pozează într-un bogat om de afaceri plin de intenţii bune, portdrapel al unei misiuni diplomatice. Oficial, a venit în zonă pentru a construi o fabrică de chibrituri, oferindu-le locuri de muncă localnicilor şi învăţându-i cum să realizeze acest simplu dispozitiv de producere a focului. Neoficial, a venit pentru a obţine acces la vastele rezerve de diamante. Ambasadorul este o comedie tragică ce încalcă graniţele genurilor, despre bizara lume a diplomaţiei africane.

Shaolin (AP12)- 7:20pm- 9:47pm

Trădat de aghiotantul său, Cao, tânărul şi arogantul războinic Hou Jie este forţat să se refugieze într-un templu shaolin. Este plin de mânie şi ură, dar treptat înţelege învăţăturile budiste şi principiile shaolin cu ajutorul studiului şi-al practicării artelor marţiale. Găseşte pace şi iluminare, ajunge călugăr şi decide să devină un om mai bun. Pentru a proteja templul, călugării şi refugiaţii, Hou şi maeştrii shaolin trebuie să ducă o bătălie pe viaţă şi pe moarte împotriva lui Cao şi a armatei sale.