TIFF București - ziua 3 | TIFF

TIFF București - ziua 3

17.06.2012 02:03
Duminică, 17 iunie, de la ora 15:15 retrospectiva TIFF programează încă trei filme

 

Italia, îţi place ori pleci/ Italy: Love It or Leave It (AP12)- 3:15pm- 4:45pm

Gustav şi Luca trebuie să renunţe la apartamentul lor. Afectat, ca şi mulţi dintre prietenii lui, de şomajul tot mai mare, Gustav vrea să plece în străinătate, dar Luca nu este convins că aceasta este cea mai bună soluţie şi încearcă să înţeleagă resorturile entropiei sociale din întreaga Italie. Problema devine pretextul pentru o călătorie de şase luni în jurul ţării în vechiul Fiat al celor doi prieteni, timp în care ei strâng atât poveştile celor care au decis să plece, cât şi pe cele ale celor care au ales să rămână.

 

Cealaltă Chelsea: o poveste din Donetsk/ The Other Chelsea: A Story from Donetsk (AP12)- 5:05pm- 6:48pm

Donetsk este principala zonă minieră din Ucraina. Mai toţi oamenii de aici lucrează pe salarii de mizerie în minele dărăpănate, în timp ce alţii fac o mulţime de bani. Din oricare categorie faci parte, a fi din Donetsk înseamnă aproape fără excepţie că eşti împotriva Revoluţiei Portocalii şi că ţii cu echipa locală, Shakhtar Donetsk. Miliardarul Akhmetov a investit din greu în clubul de fotbal, devenit o adevărată forţă europeană în ultima vreme. Dar succesul în sportul sponsorizat de oligarh nu face decât să sublinieze discrepanţele economice şi stagnarea politică din zonă. Viitorul se anunţă sumbru...

 

900 de zile/ 900 Days (AP12)- 7:05pm- 8:37pm

900 de zile este un documentar despre blocada oraşului Leningrad în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Se prezintă o imagine emoţionantă a luptei unora dintre supravieţuitori, ale căror amintiri personale sunt umbrite de mitul eroic construit de autorităţi. Mitul este în contrast dureros cu adevărul oribil pe care n-au avut voie să-l dezvăluie până acum.