Cinemateca TIFF revine la Sibiu | TIFF

Cinemateca TIFF revine la Sibiu

31.10.2012 11:59
Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) continuă campania de re-atragere a publicului român către cinema cu o nouă serie a Cinematecii TIFF la Sibiu.

După succesul înregistrat cu primele 3 ediţii ale Cinematecii TIFF, dar şi ca urmare a interesului acordat de publicul din Sibiu Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF),  APFR continuă Cinemateca TIFF în perioada 1 noiembrie – 13 decembrie 2012, cu alte 4 filme de excepţie.

 

Începând cu 1 noiembrie, o dată la două săptămâni, în seara de joi, de la ora 20.00, la Libraria Humanitas, cinefilii sibieni vor avea parte de surprize cinematografice speciale, pregătite de echipa TIFF. Organizatorii speră ca prin această iniţiativă să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros. 

Primul titlu ce va redeschide Cinemateca TIFF la Sibiu în această toamnă este filmul de debut al celebului regizor de teatru Silviu Purcărete, Undeva la Palilula (România, 2012), cu o distribuţie remarcabilă (Aron Dimeny, George Mihăiţă, Răzvan Vasilescu, Constantin Chiriac, Ofelia Popii, Horaţiu Mălăele şi mulţi alţii), film recent selectat în competiţia Festivalului Internaţional de Film Golden Orange Antalya, Turcia şi a Festivalului Internaţional de Film de la Valladolid, Spania.

 

Palilula, un autentic “Macondo” oltenesc, e un loc unde derizoriul coexistă cu lucruri fermecătoare; în spital, bolnavii sunt perfect sănătoşi, iar una dintre distracţiile lor preferate este să asiste la disecţiile de la morgă. Restul populaţiei e imbecilă şi fermecătoare, izolată pentru eternitate în beţie, petreceri şi orgii.

Cinemateca TIFF la Sibiu va continua cu alte trei filme importante:

 

15 noiembrie: Eu sunt dragostea (Italia, 2009), de Luca Guadagnino, film nominalizat la Premiile BAFTA şi Globurile de Aur pentru „Cel mai bun film străin”.

29 noiembrie: Misiunea directorului de resurse umane, o co-producţie Israel–Germania–Franţa, 2010, propunerea Israelului la ediţia din 2011 a Premiilor  Oscar la sectiunea „Cel mai bun film strain”, multipremiat la Gala de decernare a Premiilor Industriei De Film Israeliene - Ophir Awards (Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cea mai bună actriţă într-un rol secundar - acordat actriţei de origine română Rosina Cambos) şi Cea mai bună coloană sonoră).

 

13 decembrie: Despre oameni şi melci (România, 2012), în regia lui Tudor Giurgiu, succesul românesc de box-office, film recent distins cu Premiu Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi Premiul secțiunii Meeting Point la Festivalul Internațional de Film de la Valladolid, Spania.

Preţul unui bilet la proiecţiile din cadrul Cinematecii TIFF este de 5 lei.

 

Pentru mai multe informaţii despre programul Cinematecii, vă rugăm accesaţi site-ul www.romfilmpromotion.ro/cinematecatiff sau pagina de Facebook: http://www.facebook.com/CinematecaTIFF

Cinemateca TIFF este un proiect organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Transilvania Film.

Parteneri: Librăriile Humanitas, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Parteneri media: Radio Eveniment Sibiu, Sibiu 100%, www.turnulsfatului.ro, www.rareshu.wordpress.com, www.gigelitatea.blogspot.com.