15 participanți la Transilvania Talent Lab, ediția 3 | TIFF

15 participanți la Transilvania Talent Lab, ediția 3

15.05.2014 14:47
Transilvania Talent Lab și-a selectat participanții pentru cea de-a treia ediție.

Din totalul de 48 de aplicații au fost selecționați 15 participanți, din diferite orașe din România. Participanții vor veni la Cluj Napoca, în perioada 1 – 5 iunie pentru a-și dezvolta și șlefui proiectele depuse. Fie că este vorba de filme de scurt metraj, de lung metraj sau proiecte de management cultural / crossmedia, cei 15 cursanți ai TTL-ului își vor susține ideile, argumentele și proiectele în fața mai multor profesioniști din industria de film.

Programul celor 4 zile de training va fi unul intens, structurat pe baza celor trei module care construiesc Transilvania Talent Lab: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

Cei 15 participanți ai Transilvania Talent Lab vor avea o serie de întâlniri, ședințe aplicate de lucru și discuții pe proiectele depuse, vor primi feedback, sfaturi, idei pentru a-și cizela proiectele și pentru a merge mai departe. La fel ca și în cadrul primelor două ediții, Transilvania Talent Lab va găzdui și în acest an o serie de masterclass-uri, dedicate deopotrivă celor 15 participanți TTL și publicului larg.

Transilvania Talent Lab este organizat de Asociația Culturală Control N, Asociația Shift – Transilvania Art Grup și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) sub forma unei platforme de training pentru încurajarea şi şlefuirea talentului profesioniştilor şi amatorilor în domeniul filmului.

Programul îşi propune să contribuie la perfecţionarea acestor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate în diferite faze de producţie. Transilvania Talent Lab 2014 se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 1 – 5 iunie 2014 în cadrul celei de-a 13-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Lista participanților Transilvania Talent Lab, ediția 2014:

1. ALIN BOERU (București)
2. ANCA FRONESCU (București)
3. ANDREI ȘENDREA (Piatra Neamț)
4. BOGDAN ILIEȘIU (Cluj Napoca)
5. CARINA SAVA (București)
6. CRISTINA GROȘAN (Arad) – Bursa Transilvania Talent Lab
7. CRISTINA HANEȘ (București)
8. EUGEN MATEI LUMEZIANU (București)
9. GEORGE GANAEAARD (București)
10. ION GNATIUC (Cluj Napoca)
11. IONUȚ GAGA (Cluj Napoca)
12. MONICA STAN (București)
13. OCTAVIAN CHELARU (Iași)
14. RADU POPESCU (București)
15. RUXANDRA GHIȚESCU (București)

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociaţia pentru Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Transilvania Talent Lab este un proiect organizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și Administrației Fondului Cultural Național.