20 de participanți la Transilvania Talent Lab | TIFF

20 de participanți la Transilvania Talent Lab

23.05.2013 16:00
Transilvania Talent Lab și-a selectat participanții pentru cea de-a doua ediție.

Din totalul de 60 de aplicații au fost selecționați 20 de participanți, din diferite orașe din România. Participanții vor veni la Cluj Napoca, în perioada 2 – 6 iunie pentru a-și dezvolta și șlefui proiectele depuse. Fie că este vorba de filme de scurt metraj, de lung metraj sau proiecte de management cultural / crossmedia, cei 20 de cursanți ai TTL-ului își vor susține ideile, argumentele și proiectele în fața mai multor profesioniști din industria de film.

Programul celor 4 zile de training va fi unul intens, structurat pe baza celor trei module care construiesc Transilvania Talent Lab: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

Cei 20 de participanți ai Transilvania Talent Lab vor avea o serie de întâlniri, ședințe aplicate de lucru și discuții pe proiectele depuse, vor primi feedback, sfaturi, idei pentru a-și cizela proiectele și pentru a merge mai departe. Astfel, începând cu 3 iunie, ei îi vor întâlni pe producătorul britanic Nik Powell – director al National Film and Television School din Marea Britanie, care, pe lângă două seminarii aprofundate va avea și o ședință de lucru aplicată pe proiectele participanților în cadrul modulului de Dezvoltare; pe producătorul  francez Jean de Forêts și curatorul și consultantul pe scenarii Sirkka Moeller, amândoi dezvoltând teme în cadrul modului de Producție și disecând, de asemenea, proiectele participanților; și pe Marta Lamperova, unul dintre cei mai reputați experți EAVE, trainer în multiple workshop-uri și laboratoare de gen, cu o vastă experință în domeniul festivalurilor și distribuției de film. Marta va aprofunda proiectele participanților în cadrul celui de-al treilea modul TTL dedicat zonelor de Marketing, Distribuție si Management Cultural.

De asemenea, cele trei module Transilvania Talent Lab vor beneficia de prezența unor specialiști în domeniile abordate de programa trainingului, precum scenaristul, producătorul și regizorul român Lucian Georgescu, cu care participanții vor exersa „pitch”-ul de proiect sau Oana Radu și Elvira Lupșa, fondatoarele Romanian Film Initiative și al festivalului Making Waves: New Romanian Cinema Festival de la New York, care vor susține un seminar despre puterea actuală a sistemului de crowdfunding, implementat cu foarte mult succes pentru ediția din decembrie 2012 a festivalului Making Waves.

La fel ca și în cadrul primei ediții, Transilvania Talent Lab va găzdui și în acest an o serie de masterclass-uri, dedicate deopotrivă celor 20 de participanți TTL și publicului larg.

Transilvania Talent Lab este organizat de Asociația Culturală Control N și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) sub forma unei platforme de training pentru încurajarea şi şlefuirea talentului profesioniştilor şi amatorilor în domeniul filmului.

Programul îşi propune să contribuie la perfecţionarea acestor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate în diferite faze de producţie. Transilvania Talent Lab 2013 se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 2 – 6 iunie în cadrul celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Lista participanților Transilvania Talent Lab

ALINA MANOLACHE  (București)
ANA MARIA VIJDEA  (Buzău)
ANCA FLOROIU  (Iași)
ANCA MILCHIȘ  (Cluj Napoca)
ANDREEA BORȚUN  (București)
BOGDANA POPA  (București)
CRISTINA BĂRBULESCU  (București)
DANA TOMOȘ  (Cluj Napoca)
IOANA LASCĂR  (Brașov)
IOANA LAURA NICOARĂ  (București)
IOANA ȚURCAN  (Cluj Napoca)
IRINA DOBRIȚĂ  (București)
MANUELA BORZA  (București)
MARIUS ALEXANDRU TĂTĂRĂȘANU  (Bacău)
MIHAI ANDREI LEAHA (Cluj Napoca)
PAULA ONEȚ  (Carei)
RĂZVAN MIHAI BADEA  (București)
ROXANA ANDREI (București)
RODICA DOMNIȚEANU  (București)
SERGIU LUPȘE  (Cluj Napoca)

Asociația Culturală Control N și TIFF mulțumesc partenerilor Univers T și Napoca 15, cât și partenerilor de promovare: Zile și Nopți, Film Reporter, Cinemagia.ro, Liternet.ro, CinemaRx.ro, Decât O Revistă, Cinefan.ro, Feeder.ro, All Hollow, BeWhere, Cluj Life, Știri de Cluj, Cărturești.

Transilvania Talent Lab este un proiect cultural finațat de Administrația Fondului Cultural Național.