Înscrieri Transilvania Talent Lab | TIFF

Înscrieri Transilvania Talent Lab

09.05.2013 00:46
15 mai este ultima zi de înscrieri pentru cea de-a doua ediție a Transilvania Talent Lab.

Transilvania Talent Lab este organizat de Asociația Culturală Control N și Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) sub forma unei platforme de training pentru încurajarea şi şlefuirea talentului profesioniştilor şi amatorilor în domeniul filmului.

Programul îşi propune să contribuie la perfecţionarea unor tineri cineaşti, la descoperirea unor talente noi şi la dezvoltarea unor proiecte aflate în diferite faze de producţie.

Transilvania Talent Lab 2013 se va desfăşura la Cluj-Napoca, în perioada 2 – 6 iunie în cadrul celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). TTL se adresează atât profesioniștilor, cât și amatorilor, și este primul program de training din  România dedicat în egală măsură atât realizatorilor de film, cât și celor interesaţi de zona de  organizare de eveniment şi management cultural, artiştilor vizuali şi creatorilor de conţinut online şi cross-media.

Focusul Transilvania Talent Lab  se îndreaptă atât spre latura de producţie de film  - realizarea unui film de la faza de scenariu până în momentul distribuţiei, cât şi spre zona de organizare de evenimente cinematografice – festival de film, proiecţii de film, cinecluburi şi altele.  De asemenea, Transilvania Talent Lab îşi propune să ofere un mediu propice de aprofundare a unor cunoştinţe în domeniul conţinutului audio-video vehiculat în mediul online – crearea de conţinut online sau cross-media, aspecte extrem de necesare şi utilizate frecvent în momentul actual în industria de film din întreaga lume.

 

Timp de 5 zile, 18 oameni pasionaţi de film şi new media vor parcurge toate etapele realizării unui film şi unui eveniment cultural în sfera cinematografică. Ei vor participa la proiecţii speciale din cadrul TIFF, seminarii şi masterclass-uri despre regie, scenariu, imagine, sunet, montaj, producţie, crowdfunding, marketing, distribuţie sau strategii de festival şi vor avea şansa de a discuta proiectele lor concrete cu specialişti renumiţi din industria filmului, români şi străini, prezenţi la TIFF.

Transilvania Talent Lab este structurat în 3 module de lucru, adresate tuturor participanţilor, indiferent de domeniul din care provin: modul 1 – Dezvoltare (dezvoltarea unui proiect cinematografic), modul 2 – Producţie (producerea unui proiect cinematografic) şi modul 3 – Marketing, Distribuţie și Management Cultural.

Participanţii Transilvania Talent Lab trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani. Toți cei selectați vor beneficia de acreditare, care le va garanta accesul la toate proiecţiile şi evenimentele marca TIFF 2013.

Înscrierile se derulează până în data de 15 mai 2013. Cei interesaţi să participe la cea de-a doua ediţie TTL trebuie să se înscrie online pe www.tiff.ro, urmând paşii aplicaţiei electronice: http://tiff.ro/content/inscriere-online.

 

Taxa de participare la Transilvania Talent Lab este de 100 de euro, sumă care acoperă cheltuielile de cazare şi masă la Cluj pe perioada programului, accesul la toate proiecţiile şi evenimentele TIFF şi include training-ul specializat acordat participanţilor. Pentru participanții care locuiesc în Cluj-Napoca, taxa este de 75 de euro. Cei 18 participanţi vor fi selecţionaţi pe baza aplicaţiei, iar cea mai bună dintre ele va fi câştigătoarea Bursei Transilvania Talent Lab.