Ediție specială AperiTIFF | TIFF

Ediție specială AperiTIFF

06.06.2012 14:00

Ediția specială cu numărul 3 a revistei AperiTIFF, realizată de TIFF în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York și cu sprijinul ICR, va fi lansată joi, 7 iunie, la 15.15, la Hansen Lounge (Piața Unirii), în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Noul număr îndrăznește, în primul rând, să ridice întrebări asupra legitimității termenului de Nou Val în cinematografia românească a ultimilor 10 ani. Fidelă politicii de promovare a filmului românesc pe piața internațională, revista apare în limba engleză și acoperă în detaliu actualitatea cinematografică a lui 2012, insistând asupra filmelor care se vor putea vedea în cadrul Zilelor Filmului Românesc de la TIFF, dar și asupra câtorva titluri aflate încă în post-producție, reflectate prin interviuri cu regizorii Marian Crișan, Radu Gabrea, Nae Caranfil, Radu Jude și Tudor Giurgiu.

Evenimentul este deschis invitaților din industria filmului și presei, ediția specială AperiTIFF urmând a fi disponibilă în punctele de vânzare TIFF, imediat după lansare.