Expoziţia „Anturaju’ şi alte întâmplări” de Călin Dan | TIFF

Expoziţia „Anturaju’ şi alte întâmplări” de Călin Dan

31.05.2012 03:37

Vernisaj 7 iunie 2012, orele 18.

 

Expoziţia va prezenta video instalaţia realizată în urma colaborării cu deţinuţii Penitenciarului Colibaşi. Aceasta reflectă capcanele comunicării şi felul cum percepem azi teme generale ca: responsabilitate, crimă, destin, pedeapsă.

Proiectul a fost realizat cu sprijinul Mondrian Foundation, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos, The Netherlands Foundation for Visual Arts, Design and Architecture, Penitenciarul Colibaşi.

Călin Dan a absolvit Institutul de Arte Plastice „N. Grigorescu“, Sectia Istoria si Teoria Artei, Bucuresti în anul 1979. Critic de arta, curator, muzeograf, artist, foarte prezent in peisajul artei contemporane in anii ’80, activeaza ca redactor-sef al revistei ARTa (1990-1994), Director Artistic al Centrului Soros pentru Arta Contemporana, Bucuresti (1992-1995) si ca lector in cadrul Academiei de Arta din Bucuresti, Departamentul Foto-Video (1991-1995). In 1990 fondeaza grupul subREAL impreuna cu Josif Kiraly si Dan Mihaltianu. Stabilit la Amsterdam din 1995, isi continua activitatea in cadrul grupului subREAL. Prezent cu texte de critica si teorie media intr-o serie de publicatii electronice de specialitate, s-a remarcat ca artist independent, obtinind o serie de burse si subventii de prestigiu pentru proiectele sale artistice. Invitat sa conferentieze pe teme legate de arta electronica in Romania, Slovenia, Croatia, Germania, Marea Britanie, Olanda, Austria, Finlanda, Suedia si SUA, preda semiotica in cadrul Departamentului New Media al Universitatii din Utrecht.