Film Food: Extravirgin
Miercuri, 5 iunie | Bilete: bit.ly/2VMBpzD
18:30 - Sapientia - Extravirgin
20: 15 - Restaurantul Bricks - Cina pregătită Chef Florin Dumitrescu și Chef Bogdan Vandici
Povestea fascinantă a uleiului de măsline din Extravirgin (Virgin and Extra: Jaen, the Land of the Olive Oil), cel mai recent documentar al cunoscutului regizor spaniol José Luis López-Linares, propune o călătorie prin Jaén, provincia cunoscută pentru calitatea superioară a celui mai popular ingredient din dieta mediteraneană. Ce reprezintă acest super-aliment pentru locuitorii acestei regiuni și cum a evoluat producția lui în istorie? Filmul proiectat în 2018 la San Sebastián oferă o serie de răspunsuri acestor întrebări, impresionând prin imagini spectaculoase din paradisul celor mai mari culturi de măsline.
Proiecția va fi urmată de cina prezentată de Lidl și pregătită de renumitul Chef Florin Dumitrescu, alături Chef Bogdan Vandici, cel mai tânăr câștigător al show-ului Chefi la cuțite. De-a lungul carierei sale, Florin Dumitrecu a lucrat în bucătăriile a peste 25 de restaurante din întreaga lume și a avut ocazia să gătească pentru nume mari ale cinematografiei mondiale, printre care se numără Nicolas Cage - invitatul special al celei de-a 18-a ediții TIFF, Francis Ford Coppola, Wesley Snipes şi Jean Claude Van Damme. Bogdan Vandici i-a fost elev în show-ul de cooking pe care în jurizează și a fost desemnat marele câștigător al ediției din 2018. Printre cele mai recente realizări ale acestuia se numără medalia de argint câștigată la Young Chef Olympiad 2019 - cea mai mare și mai importantă competiție dedicată descoperirii tinerelor talente din domeniul gastronomiei.