Film Food: Povestea risipei alimentare

24.05.2019 15:56

Joi, 6 iunie | Bilete: bit.ly/2VJ8nRz

ora 18: 30, Sapientia, Povestea risipei alimentare

ora 20:15, Restaurant Bricks, Cina pregătită de Chef Florin Dumitrescu

Povestea risipei alimentare (Wasted! The story of Food Waste), documentarul distins cu Premiul Emmy în 2018, își propune să schimbe modul în care oamenii cumpără, gătesc, reciclează și consumă alimentele. Prin ochii unor eroi-bucătari precum Anthony Bourdain, Dan Barber, Mario Batali, Massimo Bottura și Danny Bowien, publicul va descoperi feluri de mâncare incredibile pregătite de cei mai influenți Chefi din lume, transformând ceea ce majoritatea oamenilor consideră ,,gunoi’’ în meniuri gourmet de-a dreptul surprinzătoare. În filmul proiectat joi, pe 6 iunie, regizorii Anna Chai și Nari Kye vorbesc despre contribuția deșeurilor alimentare la schimbările climatice și ne demonstrează că fiecare dintre noi poate face mici schimbări pentru a rezolva una dintre cele mai mari probleme ale secolului XXI.

Banca pentru Alimente Cluj, creată pentru combaterea risipei alimentare și reducerea sărăciei și a excluziunii sociale în mod nediscriminatoriu, va fi alături de Chef Florin Dumitrescu în prepararea cinei demonstrative prezentate de LIDL. Utilizând ingrediente salvate de la risipă, specialistul cu o experiență vastă, acumulată în bucătăriile a peste 25 de restaurante din întreaga lume, va pregăti un meniu surprinzător, oferind un exemplu de creativitate și eficiență în combaterea irosirii alimentelor.