Film Food: Restaurant de familie

24.05.2019 16:02

Marti, 4 iunie | Bilete: bit.ly/2VMxG5g

ora 18:30, Sapientia, Restaurant de familie

ora 20:15, Restaurant Bricks, Cina pregătită de Chef Adi Hădean

Proiectat la festivalurile de la Berlin și San Sebastián, Restaurant de familie (Y en cada lenteja un dios, r. Miguel Ángel Jiménez) surprinde cu o poveste de emoționantă. Protagoniștii, originari din Spania, își petrec un an de zile în satul natal, rememorând cele mai importante momente din istoria fiecărei generații. În tot acest timp, ei lucrează la o carte despre bucătăria restaurantului familiei - L’Escaleta, recent premiat cu două stele Michelin și listat printre cele mai bune 25 din Peninsula Iberică. Documentarul s-a bucurat de o premieră mondială în cadrul secțiunii culinare a Festivalului de Film de la San Sebastian și a fost proiectat anul acesta la Berlinală.

 Chef Adi Hădean, expertul în gastronomie cu peste 20 de ani de experiență în bucătăria profesionistă, va pregăti la Restaurantul Bricks cina-surpriză de după proiecție, eveniment prezentat de NESPRESSO. Gastronom, blogger culinar și gastronom, Adi Hădean și-a început cariera la finalul anilor ’90, devenind până astăzi una dintre cele mai cunoscute figuri autohtone din domeniul gastronomiei. A câștigat diverse premii și cupe și a stabilit numeroase recorduri culinare. În 2015 a înființat asociația care-i poartă numele și care are ca scop promovarea proiectelor care aduc în prim plan bucătăria românească, demarând diverse acțiuni din domeniul culinar și social. Școala de Bucătari este primul proiect desfășurat de Asociația Adi Hădean, prin care, anual, tinerii pasionați de bucătărie, dar cu posibilități financiare reduse, pot urma cursuri specializate de bucătari, șansele acestora de angajare în domeniu crescând exponențial.