Fundația Arte Vizuale - 20 de ani | TIFF

Fundația Arte Vizuale - 20 de ani

24.05.2012 08:05

Fundația Arte Vizuale aniversează 20 de ani de activitate joi, 7 iunie, de la ora 17:00, la Cinema Arta.

Un eveniment special la TIFF îi este dedicat Fundației Arte Vizuale (FAV), care împlinește 20 de ani de la înființare. FAV este o instituție non-profit, apolitică și independentă, fondată în 1992 de directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile cu scopul de a-i sprijini pe tinerii cineaști și creatori din sfera artelor vizuale.

FAV a produs peste 80 de proiecte de film și video - ficțiune, documentare, filme experimentale, filme promoționale pentru creatorii din teatru, dans, muzică și cinema, coproducții, proiecte speciale și multi-media. Unul dintre ele este CD-ROMania, o enciclopedie etno-culturală multimedia pe suport DVD, care conține peste 7000 de fotografii recente și de arhivă, muzică, fragmente video - structurate pe textele unor specialiști în istorie, etnografie și istoria artei.

Tot marca FAV este și Memoria de piatră, documentarul realizat de Iosif Demian la Roșia Montana, la aproape 40 de ani de la Nunta de piatră (r. Mircea Veroiu și Dan Pița), care va fi proiectat la TIFF.  Într-un program dedicat special FAV-ului, spectatorii pot viziona la Cluj și primul film după facultate al lui Radu Muntean, Lindenfeld 1994, dar și Lucy Castle Hotea (r. Vali Hotea, 1996), Franzela exilului (r. Alexandru Solomon, 2002) și Boborul (r. Radu Igazsag, 2004), urmate de un scurt promo la documentarul despre expediția lui Emil Racoviță, Exploratorul (Gabor Xantus, 2012).

Biletele pot fi achiziționate AICI.