FIRST CUT LAB CLUJ | TIFF

FIRST CUT LAB CLUJ

First Cut Lab Cluj 2023 este un program creat pentru 2 filme de lungmetraj din România aflate în faza de post-producție.

Echipele selectate, alcătuite din producător și regizor, vor ecraniza filmele în faza incipientă a montajului într-o sesiune privată și vor primi feedback pentru editare de la 3 experți internaționali de film (producători, programatori de festival, agenți de vânzări, etc).

Consultanții vor fi selectați după profilurile filmelor selectate. O listă care include consultanții frecvenți ai First Cut Lab poate fi găsită aici: http://firstcutlab.eu/people/.

Workshop-ul este menit să cultive potențialul artistic al proiectelor selectate și, totodată, să maximizeze potențialul de vânzări și prezența filmelor în festivaluri, o dată finalizate.

Pentru mai multe informații puteți contacta First Cut Lab la julie.marnay@firstcutlab.eu

ÎNSCRIE-ȚI PROIECTUL AICI.

DATE IMPORTANTE

Deadline-ul pentru trimiterea formularului de înscriere este 01 mai 2023.

Workshop-ul va avea loc la Cluj între 14 - 17 iunie.

Proiectele selectate vor plăti o taxă în valoare de 500 de euro înaintea workshop-ului.

INSTRUCȚIUNI

  1. Instrucțiuni generale

GENERAL GUIDELINES

Worshop-ul vizează doar filme de lungmetraj.

Deadline-ul pentru înscrierea proiectelor la First Cut Lab Club 2023 este 01 mai 2023.

Pentru a trimite aplicația și materialele necesare, trebuie să completați formularul de înscriere. Toate materialele de aplicare și subtitrările trebuie să fie în limba engleză.

Aplicațiile trebuie trimise pe email la adresa: julie.marnay@firstcutlab.eu

  1. Cerințe

Depunerea aplicațiilor trebuie să includă:

- Un formular de înscriere completat în întregime în engleză

- un video/montaj de minimum 30 minute cu subtitrări în engleză

Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare.

Video-ul trimis poate consta în scene individuale sau montaj în diferite faze incipiente.

Video-ul/montajul trebuie să fie disponibil pe o platformă de streaming cu parolă (ex. Vimeo). Serviciile de transfer de date sau storage în cloud nu sunt acceptate.

  1. Criterii de selecție și eligibilitate.

Proiectul trebuie să fie un film de lungmetraj cu potențial internațional, de minimum 70 de minute. First Cut Lab nu are criterii rigide referitoare la conținut și temă, iar fiecare proiect va fi evaluat individual. Principalele criterii de selecție sunt potențialul artistic și comercial al filmului, laolaltă cu nevoile specifice identificate de organizatorii fiecărui proiect vizavi de specificitatea workshopului First Cut Lab.

Proiectele trebuie să fie noi. Proiectele nu trebuie să fi fost prezentate în ecranizări publice. Proiectele se pot afla în diferite stadii de post-producție, însă este preferabil să fie în stadiul incipient de editare.

Pentru a fi eligibil să participe în First Cut Lab Cluj, proiectul trebuie să provină din România.

  1. Condiții de participare

Odată ce un proiect a fost selectat, regizorul și producătorul trebuie să fie disponibili pe toată durata workshop-ului. Se recomandă și prezența editorului dar nu este obligatorie.

Odată finalizate, filmele care participă în First Cut Lab Cluj trebuie să menționeze și să includă logo-ul First Cut Lab și logo-ul TIFF în credite, cu următoarea mențiune: Proiectul a participat la First Cut Lab Cluj 2023. Logo-ul First Cut Lab poate fi descărcat aici.