2 Day Film School™ - Invață să faci film la TIFF 2012! | TIFF

2 Day Film School™ - Invață să faci film la TIFF 2012!

06.05.2012 03:00
La cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, pasionații de film și nu numai, se pot bucura de prezența la Cluj a unuia dintre cei mai renumiți și apreciați profesori de film de la Hollywood, Dov Simens

Faimosul său curs 2 Day Film School™, recunoscut ca un mare succes la nivel internațional, se va desfășura pentru prima dată în Europa de Est, în cadrul evenimentului ‘Hollywood in Transilvania’ ce va avea loc la TIFF pe 2 și 3 Iunie 2012.

 

Evenimentul ‘Hollywood in Transilvania’ împreună cu 2 Day Film School, este adresat  atât celor care vor să își lanseze sau să își dezvolte o carieră în lumea filmului, ca producători, regizori, agenți sau realizatori de film, precum și profesioniștilor din media sau advertising interesați să afle mai multe despre acest domeniu și despre oportunitățile de colaborare & dezvoltare din industria internațională. 

Susținut anual cu casa închisă în Los Angeles, San Francisco, New York, Chicago, Londra, Hong Kong sau Singapore, 2 Day Film School™ este un program revoluționar, care a beneficiat de-a lungul timpului de prezența unor nume celebre din cinematografia internațională. Quentin Tarantino, Guy Ritchie, Will Smith sau Queen Latifah sunt doar câteva dintre celebritățile ale căror cariere au fost influențate de profesorul Dov Simens - considerat ”Trainerul de film numărul 1 al Americii” de către Asociația Națională a Școlilor de Film din America (National Association of Film Schools).

 

2 Day Film School este un curs  intensiv de două zile, împărțit în patru sesiuni, fiecare sesiune fiind echivalată cu un an de facultate de specialitate - completată și filtrată de experiența practică a realității de la Hollywood și nu numai. Astfel, participanții vor cunoaște cele mai importante aspecte ale realizării unui film dar si lucrurile mai puțin cunoscute ale industrie de la etapa de proiect și atragerea de fonduri și investitori, până la scenariu, producție, promovare, distribuție și chiar obținerea de profit. Ca atestare oficială a competențelor dobândite, la finalul cursului, participanții vor obține un Certificat de Absolvire și o Diplomă de Producător de Film de la Hollywood Film Institute din California, recunoscute internațional.

 

Dov Simens și-a început cariera de profesor de film la UCLA (University of California Los Angeles) susținând cursuri despre producerea filmelor de calitate cu buget redus. Programul său s-a bucurat de un imens succes, iar Dov a fost invitat să predea studenților de la NYU (New York University) și USC (University of Southern California). In 1989 a înființat Hollywood Film Institute, iar revoluționarul și apreciatul său curs 2 Day Film School™ a devenit un brand internațional, la care participă anual sute de persoane, alături de majoritatea profesioniștilor și artiștilor de la Hollywood și din întreaga lume.

 

Cei care doresc sa participe la curs trebuie sa completeze un formular online si sa achite taxa de participare de 314 euro.

Mai multe informații, formularul de înregistrare și suportul securizat oferit de paypal pentru achitarea taxei de participare se găsesc pe website-ul: www.hollywoodintransilvania.com

 

Despre Hollywood in Transilvania:

  • Hollywood in Transilvania este un proiect inițiat de Transilvania Pictures Ltd și Institutul pentru Comunicare Socială şi New Media în asociere cu Festivalul Internațional de Film Transilvania.

 

  • Transilvania Pictures Ltd este o firmă cu capital privat din Marea Britanie fondata în 2011 ce organizează evenimente pentru industria cinematografică si de televiziune si are ca scop sustinerea artistilor din Transilvania si Europa de Est, si promovarea lor in lume. 

 

  • Institutul pentru Comunicare Socială şi New Media este o organizaţie non-guvernamentală fondată în 2010. Organizaţia are ca principal scop promovarea comunicării sociale şi noilor media pentru mai buna informare şi educare a publicului în legătură cu noile mijloace, modalităţi şi paradigme de comunicare şi implicarea cetăţenilor în activităţi cu impact asupra societăţii.