28 iulie e Ziua Maghiară @TIFF2021 | TIFF

28 iulie e Ziua Maghiară @TIFF2021

19.07.2021 13:57

Cele mai recente filme lansate de cineaști maghiari, o parte din ele proiectate în prezența realizatorilor, invitați speciali și un concert Hét Hat Club fac din Ziua Maghiară un must have pe agenda cinefililor. 

Miercuri, 28 iulie, concentrează cele mai multe proiecții de film semnate de cineaști maghiari și e ziua în care spectatorii îi pot întâlni pe regizorii, actorii sau producătorii invitați.

Regizorul István Szabó vine la Cluj-Napoca însoțit de Raport Final (Final Report), cea mai nouă producție pe care o semnează. Autorul premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film străin pentru Mefisto (1981) va fi prezent la proiecția filmului de la Cinema Victoria, ora 20:00. La același cinematograf, de la ora 14:30, puteți vedea Pădure te văd peste tot, cele 7 povești hipnotice şi imprevizibile adunate de regizorul Benedek Fliegauf. 

Treasure City (ora 16:45, Casa de Cultura a Studenților) și Mamele ei (ora 18:30, Cinema Arta) vor rula în prezența regizorilor Szabolcs Hajdu, respectiv Asia Dér și Sara Haragonics, pregătiți să răspundă la întrebările publicului la finalul proiecțiilor. 

Râpa, un film în care veți regăsi actori maghiari și români, deopotrivă, rulează de la ora 15:45, la Cercul Militar, cu Balázs Krasznahorkai  la debutul său în regie, pregătit să își expună viziunea creativă în fața publicului ce va fi prezent la proiecție. Regizoarea de origine clujeană Cecilia Felméri revine acasă cu Spirala și va fi prezentă la proiecția din Ziua Maghiară, de la ora 21:45, de la USAMV Open Air

Ziua Maghiară se încheie cu un concert al trupei Hét Hat Club la Muzeul de Artă. De la ora 21:00, fiți pregătiți să dansați pe mixul de ritmuri Balkan Roma Gypsy Turkish Transylvanian cu care trupa și-a construit o faimă internațională în ultimii ani. 

Aici puteți descoperi toate filmele din Ziua Maghiară: https://bit.ly/ZiuaMaghiara

Iar aici puteți achiziționa bilete: tiff.eventbook.ro 

Ziua Maghiara este prezentată de MOL România, în parteneriat cu National Film Institute Hungary, Institutul Maghiar din București și Asociația Filmtett.