39 de filme înscrise în Competiția locală | TIFF

39 de filme înscrise în Competiția locală

10.07.2020 13:11
Câștigătoarea Premiului Competiției Locale la TIFF 2019, Laura Pop, cu filmul Monstru

 

39 de filme realizate de cineaști clujeni și înscrise în Competiția Locală au intrat în faza de jurizare. Până pe 27 iulie, vom afla care sunt filmele finaliste care vor fi proiectate in cadrul festivalului. 

Juriului Competiției Locale este format în acest an din Bogdan Mureșanu (regizor), Cătălin Cristuțiu (monteur) și Mihai Fulger (critic de film). Lor li se vor alătura cei trei membri ai juriului Fabricii de Pensule, care vor acorda o Mențiune Specială filmului care abordează subiecte relevante pentru comunitatea locală sau societatea contemporană. Din juriul desemnat de Fabrica de Pensule fac parte Theia Golea, Oana Hodade și Istvan Szakats.

Premiul Competiției Locale TIFF 2020, în valoare de 1.500 euro, este acordat de Banca Transilvania. Mențiunea Specială oferită de Fabrica de Pensule este în valoare de 300 de euro.

Leonidas îi va acorda, de asemenea, câștigătorului un premiu „dulce” constând într-o cutie de ciocolată, în fiecare lună, pe parcursul unui an, iar Ziarul Făclia va oferi un premiu simbolic.