Actorii din 10 pentru FILM urcă pe scenă

06.06.2013 20:03

Actorii din programul 10 pentru FILM, aflat la a doua ediție, vor fi prezentați publicului din Cluj vineri, de la 18.15, la Cinema Florin Piersic, înaintea proiecției „Love Building”, de Iulia Rugină, un film născut ca un proiect al unei școli de actorie.

Vor urca pe scenă, introduși de Andi Moisescu, actorii Claudia Ardelean (Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe), Balázs Bodolai (Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca), Eliza Noemi Judeu (Teatrul Municipal George Bacovia din Bacău), Nicoleta Lefter (Teatrul Odeon, Bucureşti), Călin Stanciu Jr. (Teatrul Naţional din Timişoara), Rareș Florin Stoica (masterand UNATC), Silvia Török (Teatrul German de Stat din Timişoara), Mihaela Trofimov (Teatrul „Maria Filotti” din Brăila), Cătălin Vieru (Teatrul Naţional ,,Marin Sorescu” din Craiova), Irina Wintze (Teatrul Național din Cluj).

Zilele acestea, la TIFF, actorii participă la workshopuri şi întâlniri cu jurnalişti şi oameni din industria filmului - regizori, producători români şi străini, directori de casting şi agenţi.

10 pentru FILM își propune să promoveze figuri noi în filmul românesc și vizează actorii care s-au remarcat în teatru, dar care nu au avut până acum şansa afirmării în cinema, indiferent de vârstă, aflaţi la debut sau cu roluri minore avute deja în producții autohtone.

Programul 10 pentru FILM este prezentat de Mercedes.