Atelierul de Casting „Chipul care spune o poveste” | TIFF

Atelierul de Casting „Chipul care spune o poveste”

18.05.2012 19:21
Atelierul de Casting este deschis atât actorilor profesionişti, cât şi celor care îşi doresc să descopere ce înseamnă să fii actor şi să susţii o probă de casting.

Atelierul de Casting este organizat de casa de producție Fantascope Films a regizorului Florin Șerban (Eu când vreau să fluier, fluier) în colaborare cu TIFF și este deschis atât actorilor profesionişti, cât şi celor care îşi doresc să descopere ce înseamnă să fii actor şi să susţii o probă de casting.

Atelierul de Casting a pornit din nevoia de a ajuta tinerii actori (și nu numai) în procesul de casting și le dă posibilitatea actorilor și tuturor celor care merg la casting să vadă ce e... dincolo, ce se așteaptă de la ei, cum trebuie să se pregătească și la ce trebuie să se aștepte când directorul de casting îi invită să ia loc și dă drumul aparatului de filmat.

Atelierul va fi susţinut de Emil Slotea – un profesionist cu peste 30 de ani de experienţă ca director de casting, şi de tânăra regizoare Andra Chiriac. Atât unul cât şi celălalt sunt în prezent implicaţi în găsirea interpreţilor pentru Îmi curgi prin vine, următorul film al regizorului Florin Șerban, şi îi împărtăşesc viziunea: „În actoria de film nu contează vârsta, studiile, statura atletică... Un actor de film are nevoie de trei lucruri: curaj, imaginaţie şi un chip care spune o poveste.”

Atelierul de casting va avea loc pe 9 iunie 2012 la Cluj- Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Înscriere și selecţie

Cei interesaţi trebuie să trimită până la data de 31 mai 2012 o scurtă biografie, 3 fotografii recente, o  scrisoare de intenție, precum și date de contact la office@fantascopefilms.ro. Biografia nu trebuie să aibă mai mult de o pagină și trebuie scrisă ca o poveste, nu ca un CV. Scrisoarea de intenție nu trebuie să aibă mai mult de o pagină și trebuie să cuprindă motivele pentru care candidatul dorește să ia parte la atelier și cum crede că îl va ajuta această experiență în viitor. Dintre cei înscrişi, vor fi selectaţi 20 de participanţi. Persoanele selectate vor fi anunțate pe 1 iunie 2012 și trebuie să își asigure transportul dacă sunt din altă localitate decât Cluj-Napoca, cazarea și masa.

Structura

Atelierul va dura o zi și va curpinde 3 părți distincte:

- prima parte, în care li se va împărtăşi participanţilor în ce constă o probă de casting, diverse versiuni de probe de casting, care sunt aşteptările directorului de casting şi ale regizorului, cum trebuie pregătită o probă şi cum să se prezinte efectiv în fața acestora;

- a doua parte, concepută ca simulare a unei probe de casting, în care participanţii vor veni, se vor prezenta şi vor interacţiona cu Emil Slotea sau Andra Chiriac ca şi când ar da probă pentru un rol.

- a treia parte, în care participanţii vor primi feedback individual.

Burse

În urma acestui workshop, Şcoala de Actorie înfiinţată de regizorul Florin Șerban va oferi două burse şi ocazia de a participa la cursurile de actorie susţinute de acesta.

Pentru mai multe detalii privind Şcoala de Actorie, accesați www.scoaladeactorie.ro.

Detalii şi contact:

http://fantascopefilms.ro

http://scoaladeactorie.ro

Mihaela Marcu 0737570514

mihaela.marcu@fantascopefilms.ro