BT live Sessions: artiști din Cluj cântă la Muzeul de Artă | TIFF

BT live Sessions: artiști din Cluj cântă la Muzeul de Artă

03.08.2020 14:21

Dacă serile sunt rezervate proiecțiilor, pe timp de zi, muzica bună animă curtea Muzeului de Artă, una dintre principalele atracții de pe harta TIFF 2020. 12 trupe și artiști tineri rezidenți în Cluj-Napoca vor cânta între 4 și 9 august, de la orele 14.00, 15.00, 16.00 și 17.00, sub umbrela BT live Sessions - Art Museum Edition.

De la jazz, blues, reggae, la muzică clasică și romanțe românești, stilurile muzicale abordate de artiștii invitați vor condimenta zilele de festival, invitând publicul să descopere noi voci ale muzicii autohtone, dar și figuri deja cunoscute pe plan local, în cadrul unei serii de concerte cu acces gratuit, în limita locurilor disponibile.

Marți, 4 august, de la ora 14:00, Babțan-Varga Flórián, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Pasionat de muzica clasică modernă, colaborează cu diferiți compozitori de muzică contemporană și caută mereu să aducă în fața publicului ceva nou. De la ora 15:00, Matei Sax & Man Zett vor surprinde publicul cu o porție generoasă de swing, rock’n’roll, funk, electro swing și standard jazz. Diana Saveanu, cea mai bună voce la Jazz in the Park 2017, urcă pe scena open air de la ora 16:00, iar de la ora 17:00, Maria Alexievici revine la Cluj, sau mai bine zis acasă, cu un program de cântece românești și romanțe interbelice reinterpretate în formula pentru voce și pian.

 

Sâmbătă, pe 8 august, Duo Harmony va aduce un plus de armonie la BT live Sessions începând cu ora 14:00, iar de la ora 15:00, talentatul pianist sătmărean Cente Cristian va surprinde cu un sound experimental. Andreea Alexievici a pregătit pentru întâlnirea cu publicul un colaj cu soundtrack-uri din cele mai frumoase filme, de ascultat live de la ora 16:00. Programul muzical al zilei se va încheia cu Andrei Petru și onemanband-ul său – un mix de piese celebre, reinterpretate în stilul său caracteristic, de la ora 17:00.

În ultima zi de TIFF, pe 9 august, o explozie de energie, groove și swing va cuceri spectatorii de la ora 14:00, când vor urca pe scenă Mihail, Mara și Robert de la Jazz & Blues. De la ora 15:00, publicul îl va (re)descoperi pe Bogdan Ghirău, care s-a remarcat pe scena AWAKE, iar de la ora 16:00, solistul și toboșarul trupei SCORE vor prezenta noul lor proiect – MarSe. De pe scenele marilor festivaluri de jazz din țară ajung la TIFF, de la ora 17:00, cei de la Sidewalk Troubadours.

 

Program prezentat de Banca Transilvania.