„București, unde ești?” | TIFF

„București, unde ești?”

21.03.2014 09:05
În Piața Unirii va rula și București, unde ești?, de Vlad Petri, un documentar de impact despre protestele din Piața Universității, din iarna lui 2012.

Petri își urmărește protagoniștii timp de un an, începând din primele zile ale celor dintâi mișcări de stradă importante de după 1989.

„După 23 de ani de la Revoluţie oamenii se întorc în stradă, recucerind spaţiul public. Vlad Petri le urmăreşte poveştile pentru o perioadă de un an, de la primele zile ale protestelor până în zilele Referendumului pentru demiterea preşedintelui. Acesta nu e un film didactic despre un fenomen politic, e o analiză a străzii pornind de la poveştile oamenilor, de la revendicările, dorinţele şi viziunile lor despre democraţie”, se arată în prezentarea filmului.

Producţia independentă de 80 de minute a fost produsă şi regizată de Vlad Petri şi montată de Gabi Basalici. Vlad Voinescu s-a ocupat de sunet, iar imaginea a fost procesată de Vlad Plăiaşu. Filmul a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, la începutul acestui an.