Cineaștii români ai momentului se întâlnesc cu publicul la Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie | TIFF

Cineaștii români ai momentului se întâlnesc cu publicul la Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 16 septembrie

15.09.2022 13:39

Pe 16 septembrie, începând cu ora 18:00, în București, Cluj-Napoca și Timișoara, ia startul Noaptea Albă a Filmului Românesc, un maraton cinematografic care aduce pe ecrane cele mai așteptate producții autohtone. În București, publicul va avea ocazia să întâlnească și o parte dintre regizorii și producătorii filmelor. Ediția a 13-a a Nopții Albe a Filmului Românesc se va desfășura în 11 cinematografe și spații alternative, cu peste 20 de proiecții în tandem.

Regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță vor fi prezenți la Cinema Elvire Popesco, de la ora 20:00, pentru proiecția filmului Capra cu Trei Iezi. O adaptare horror a cunoscutei povești scrisă de Ion Creangă, Capra cu Trei iezi îi aduce pe ecran pe Maia Morgenstern și Marius Bodochi. Regizorul Ștefan Constantinescu și producătoarea Diana Păroiu își dau întâlnire cu publicul la Cinema Muzeul Tăranului Român, de la ora 21:30 la premiera Om-Câine, o poveste de dragoste jucată excelent de Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii. Regizorul Octav Chelaru vine la Amfiteatrul TNB pentru o discuție despre filmul Balaur, de la ora 20:00. Insiprat din fapte reale, Balaur este un film intens, despre o relație interzisă dintre o profesoară și un elev.

Cinefilii sunt așteptați să urmărească și un calup de scurtmetraje de la Festivalul Internațional de Film Transilvania, într-o atmosferă relaxată la J’ai Bistro. Alte spații care vor fi deschise pentru această noapte special sunt Cinemateca Union, Unteatru - open air,  Grădina cu Filme Creart sau Muzeul Național al Literaturii Române. În Cluj-Napoca și Timișoara, proiecțiile vor avea loc Cinema Victoria.

Programul complet și biletele se găsesc pe https://eventbook.ro/program/noaptea-alba-a-filmului-romanesc-bucuresti și la casieriile cinematografelor. Excepție face Hollywood Multiplex (*Bilete pe hmultiplex.ro, cinemagia.ro și la casierie).

La Cinema Victoria din Cluj, biletele se găsesc pe cinemavictoria.ro și la casierie.

La Cinema Victoria din Timișoara, biletele se găsesc pe eventbook.ro și la casierie, înainte de fiecare proiecție.

Ne puteți urmări pe: Facebook.com/NoapteaAlba

***

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: Banca Transilvania

Recomandat de: TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro)

Plăcut de: Radio Guerrilla

Parteneri media: Hotnews, Cinemagia, All about Romanian Cinema – aarc.ro, IQAds, DOR, Radio România Cultural, WeInvent, Scena 9, Munteanu 

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Mai multe detalii:

Raluca Mihăilă

0726 383 803

utopicbrain@gmail.com

***

Partener de monitorizare: mediaTRUST