CINEMA ÎN PARC | TIFF

CINEMA ÎN PARC

17.07.2012 12:17
Filmele bune se văd la CINEMA ÎN PARC între 18-25 iulie

 

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) împreună cu Primăria Sectorului 1 organizează – CINEMA ÎN PARC – eveniment ce va avea loc în Parcul Bazilescu din Capitală, în fiecare seară, începând cu ora 22.00, în perioada 18-25 iulie. Intrarea este liberă.

Astfel, în prima seară publicul bucureștean este invitat la Taverna Soul Kitchen, în regia Fatih Akin, comedie ce a obţinut în 2009 Premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Veneţia 2009, în 2010 fiind nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film. Programul continuă în cheie comică, cu Jaf...la Turnul Mare / Tower Heist urmărindu-i pe Ben Stiller și Eddie Murphy, angajați ai unui complex de lux, în încercarea lor de a se răzbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a furat fondul de pensii.

Nominalizat la Festivalul de Film de la Veneția, categoria Leul de Aur  și la Premiile Academiei Europene de film la categoria Premiul Publicului pentru cel mai bun film, Nevasta la putere / Potiche o are ca protagonistă pe Catherine Deneuve, interpretând rolul unei femei nevoite să preia frâiele afacerii de familie, situația complicându-se când realizează că liderul de sindicat este un fost iubit al ei, Maurice Babin interpretat de Gerard Dépardieu.

CINEMA ÎN PARC aduce publicului și proiecții precum Gianni și femeile/ Gianni e le Donne, producție italiană semnată de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga într-un rol extrem de provocator și Cumplit de fericită / Happy, happy, în regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obținut Marele Premiu Sundance 2011.

Lista titlurilor conține și filme românești: Nașa, comedie în regia lui Jesus del Cerro și Virgil Nicolaescu ce a obținut Premiul Publicului pentru filmul românesc cu cu cel mai mare succes la box office în 2011 – Premiile Gopo 2012, Visul lui Adalbert, o comedie neagră semnată de Gabriel Achim, Tatăl Fantomă, în regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iureș Victor Rebengiuc, Mihai Constantin, Mirela Oprișor.

 

 

Miercuri, 18 iulie – Taverna Soul Kitchen (Germania, 99’, comedie, regia Fatih Akin, 2009)

Joi, 19 iulie – Visul lui Adalbert  (Romania, 101’, comedie, regia Gabriel Achim, 2011)

Vineri, 20 iulie – Tatăl Fantomă (Romania, 90’, dramă, regia Lucian Georgescu, 2011)

Sâmbătă, 21 iulie – Jaf..la turnul mare/ Tower Heist (SUA, 104’, comedie, regia Brett Ratner, 2011)

Duminică, 22 iulie – Naşa (Romania, 100’, comedie, regia Virgil Nicolaescu, 2011)

Luni, 23 iulie – Nevasta la putere / Potiche (Franta, comedie, 103’, regia Francois Ozon, 2011)

Marți, 24 iulie – Gianni și femeile/ Gianni e le donne (Italia, 90', comedie, regia Gianni di Gregorio, 2011)

Miercuri, 25 iulie - Cumplit de Fericită / Happy, Happy (Norvegia, 88’, comedie, regia Anne Sewitsky, 2010)

 

Organizat de: Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc

Partener: Transilvania Film

Recomandat de: Cinemagia

Parteneri media: Metropotam, Hipmag, CineFan, 121.ro, Port.Ro, Studentie.Ro

Cu sprijinul: Cameleon PR & Events