Cinematograful Republica a primit numele lui Florin Piersic | TIFF

Cinematograful Republica a primit numele lui Florin Piersic

01.02.2011 02:00

Cinematograful Republica din Cluj-Napoca s-a redeschids pe 27 ianuarie. El a fost redenumit Cinema Florin Piersic, în baza unui protocol de parteneriat încheiat între RADEF RomâniaFilm şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Cinema Florin Piersic a fost denumit astfel pentru a onora o carieră de neuitat a unuia dintre cei mai iubiţi şi cunoscuţi actori români. Numele lui Florin Piersic este legat de peste 50 de filme ce au totalizat milioane de spectatori în sălile de cinema precum: Haiducii lui Şaptecai, Eu, tu şi Ovidiu, Colierul de turcoaze, Drumul oaselor, Pintea, Aventuri la Marea Neagră, De-aş fi Harap Alb.

Sala are acum după modernizare 750 de locuri, fotolii, sunet Dolby Digital şi o cafenea unde pot fi savurate băuturi răcoritoare şi cafea.

Inaugurarea sălii a avut loc pe 26 ianuarie, în prezenţa lui Florin Piersic. De asemenea, pe 27 ianuarie au fost proiectate în cinematograf filme cu renumitul actor, şi anume Haiducii lui Şaptecai, Colierul de turcoaze, Trandafirul Galben şi Drumul oaselor.

Galeria foto de la inaugurare o gasiti aici!