De la Hollywood, în Transilvania | TIFF

De la Hollywood, în Transilvania

29.05.2012 19:14
Profesorul lui Quentin Tarantino – pentru prima dată la Cluj

Dov Simens, profesorul de film numărul 1 al Americii, a sosit pentru prima dată în Europa de Est cu faimosul său curs 2 Day Film School™. Recunoscut ca un mare succes la nivel internațional, cursul va fi susținut în cadrul evenimentului Hollywood in Transilvania, în perioada 2-3 iunie 2012, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania.

De la Los Angeles, San Francisco, New York, Chicago, Londra, Hong Kong sau Singapore până în România, 2 Day Film School™ este un program revoluționar, care a beneficiat de-a lungul timpului de prezența unor nume cunoscute din cinematografia internațională. Quentin Tarantino, Guy Ritchie sau Will Smith sunt doar câteva dintre celebritățile ale căror cariere au fost influențate de profesorul Dov Simens - considerat „Trainerul de film numărul 1 al Americii” de către Asociația Națională a Școlilor de Film din America (National Association of Film Schools).

Participanții de până acum la cursul 2 Day Film School™ au avut împreună încasări de peste 16 miliarde de dolari la box office, ceea ce face ca Dov Simens să fie indubitabil cel mai de succes profesor de film al Americii, cursul său având o rată de succes mai mare decât orice altă școală de film din lume.

 

Evenimentul Hollywood in Transilvania și 2 Day Film School™ se adresează atât celor care vor să își lanseze sau să își dezvolte o carieră în lumea filmului ca producători, regizori, impresari sau realizatori de film, cât și profesioniștilor din media și publicitate interesați să afle cât mai multe despre domeniul cinematografiei și despre oportunitățile de colaborare și dezvoltare din industria internațională.

„Mă bucur că am ajuns în Estul Europei, mai ales că am urmărit cu interes evoluția școlilor de film din această zonă. Îmi plac efervescența și entuziasmul est-europenilor, care aduc un suflu proaspăt cinematografiei – se poate vedea, de altfel, și în premiile tocmai decernate la Cannes. Sunt curios să văd perspectiva cursanților de aici asupra industriei noastre”, a declarat Dov Simens în cadrul unei mese rotunde cu presa.

La atelierul de la Cluj-Napoca vor participa peste 50 de cursanți. Majoritatea activează în industria cinematografică și domenii conexe, dar s-au înscris și studenți sau tineri cu diferite profesii, pasionați de „cea mai strălucitoare” industrie creativă. Alături de români, la curs vor participa și persoane care s-au inscris din Marea Britanie si chiar si din Statele Unite ale Americii a explicat Manuela Morar, unul dintre organizatorii evenimentului și absolventă a 2 Day Film School™.

„Cursul lui Dov Simens se bucură de un succes enorm peste tot în lume și era firesc ca interesul să fie ridicat și acum, când a venit pentru prima dată în Europa de Est. Locurile cu preț redus au fost ocupate în totalitate și se mai pot face înscrieri last minute, la prețul de 314 euro. Toți participanții vor primi un certificat de absolvire și o diplomă de producător de film de la Hollywood Film Institute din California. Cursul este organizat de Transilvania Pictures și Institutul pentru Comunicare Socială și New Media, în asociere cu TIFF

Mai multe informații despre proiect:
Manuela Morar, Hollywood in Transilvania
tel.: 0745 782 315
email: info@transilvaniapictures.com
www.hollywoodintransilvania.com