Debutul regizoral al lui Pavel Bartoș și alte scurtmetraje de neratat

04.06.2019 15:32

Cu peste 200 de lungmetraje în program, alegerea filmelor pe care le vezi la TIFF 2019 e foarte dificilă. Te sfătuim, însă, să nu ratezi și proiecțiile speciale de scurtmetraje și nu ne referim doar cele din competiția Zilele Filmului Românesc. Am selectat pentru tine câteva care suntem siguri că-ți vor atrage atenția.

The Romanian Tradition este debutul regizoral al actorului Pavel Bartoș, o comedie bazată pe o întâmplare reală, petrecută la o nuntă sătească. Parte din distribuție generoasă a filmului se va afla joi, 6 iunie, de la 21:45, în Piața Unirii Open Air. Printre cei care se vor afla alături de Pavel Bartoș, la Cluj, se numără Alexandru PapadopolElvira DeatcuAlexandru IonVladimir PurdelRuxandra Maniu și Marius Damian. Filmul va fi prezentat în deschiderea proiecției Moromeții 2 (r. Stere Gulea). Scurtmetrajul va mai rula și în deschidere la Pup-o ma!, sâmbătă, 8 iunie, în Iulius Park Open Air.

Cele două execuții ale Mareșalului oferă două perspective diferite asupra execuţiei lui Ion Antonescu, liderul militar al armatelor române în Al Doilea Război Mondial. Scurtmetrajul semnat de Radu Jude, va rula în deschidere la două dintre proiecțiile filmului „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, sâmbătă, 8 iunie, la Cinema Victoria și duminică, 9 iunie, la Sapientia.

Mick Davis semnează regia scurtmetrajului Copilul otravă,  programat vineri, 7 iunie, în deschiderea filmului MO (r. Radu Dragomir). Povestea unei fetițe ce dispare în timp ce se pregăteşte să meargă împreună cu părinții la o petrecere pentru un demnitar important din Guvern vă va da fiori.