Dezbatere EcoTIFF - „Gasland” | TIFF

Dezbatere EcoTIFF - „Gasland”

04.06.2012 19:07
Proiecția Gasland va fi urmată, de la 20.15, la Cafeneaua „La Mărgelatu” din incinta cinematografului Florin Piersic, de o dezbatere pe tema ecologiei.

Marți, 5 iunie, de la 18.00, de Ziua Mondială a Mediului, la Cinema Florin Piersic va rula fimul Gasland (r. Josh Fox), în secțiunea EcoTIFF. Documentarul urmărește firmele pornite să extragă gaze naturale de pe teritoriul a 34 de state americane, folosind sute de substanțe chimice care poluează apa.

Proiecția va fi urmată, de la 20.15, la Cafeneaua La Mărgelatu” din incinta cinematografului Florin Piersic, de o dezbatere pe tema ecologiei. Subiectul este legat de exploatarea gazelor de șist si impactul asupra mediului, iar invitați sunt diverși reprezentanți ai societății civile din zone posibil afectate din România. Moderator va fi publicistul și activistul Mihai Goțiu.

Invitați: Georgeta Ionescu (geolog, director executiv Institutul Verde), Milan Sava (geolog), Vlad Codrea (paleontolog), Radu Mititean (membru Asociația Turistică Sportivă, Civică și Ecologistă Clubul de Cicloturism „Napoca”), Iulia Șandor (Grupul de Acțiune Socială)

Dezbaterea este prezentată de Compania de Apă Someş.