Experiența lor la TIFF a devenit film | TIFF

Experiența lor la TIFF a devenit film

18.05.2012 12:41
Filme, invitați speciali, concerte, expoziții, petreceri și o atmosferă de sărbătoare care domină Clujul timp de zece zile. TIFF-ul oferă, an de an, experiențe memorabile pentru toți cei care îl aleg.

În 2011, TIFF și Sony au lansat în cadrul ediției aniversare a festivalului un concurs cu totul special: Experiența ta la TIFF devine film. O provocare adresată publicului de a surprinde în imagini momente inedite de pe parcursul celor zece zile de festival.

Cristina Mircea, Oana Nicoleta Both, Iosif Prodan, Maria-Luiza Alecsandru, Sonia Pavlenko, Călin Bocian, Oana Sipoș și Horațiu Bota, cinefilii care au convins că experiența lor la TIFF a fost una cu totul deosebită în edițiile anterioare, au fost fericiții câștigători ai unor camere de filmat Sony. Cu ajutorul acestora, au putut surprinde atmosfera celei de-a zecea ediții TIFF, având acces la toate evenimentele și proiecțiile și libertatea de a-și construi filmulețele după propria viziune.

La cea de-a 11-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, experiența lor la TIFF-ul de anul trecut va putea fi urmărită și votată.

Filmele realizate de cei 8 autori, montate de editori profesioniști, vor putea fi vizualizate și votate în perioada 14-30 mai 2012, pe canalul online Transilvania Tube. Creația care adună cel mai mare număr de voturi va fi difuzată în cadrul galei de deschidere a festivalului, pe 1 iunie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca. 

În plus, autorii celor mai populare 3 filme vor beneficia de acreditări de guest, ce permit accesul la toate proiecțiile și evenimentele din cadrul festivalului, precum și de un workshop intensiv de o zi susținut de specialiștii Transilvania LOOK, în luna iunie, la Cluj.