Experții Netflix Anna Nagler și Christopher Mack vin la TIFF 2022 pentru Drama Room | TIFF

Experții Netflix Anna Nagler și Christopher Mack vin la TIFF 2022 pentru Drama Room

09.06.2022 11:00

Anna Nagler, Director of Local Language Original Series pentru Europa Centrală și de Est, și Christopher Mack,  Director of Grow Creative pentru Netflix International, sunt experții Netflix care vor susține sesiuni de lucru cu echipele celor 5 proiecte selectate în programul Drama Room, la Festivalul Internațional de Film Transilvania 2022. Sesiunile se vor concentra pe teme fundamentale ale storytelling-ului. Drama Room este conceput special pentru a-i ajuta pe creatori să-și perfecționeze abilitățile de producție a serialelor și să înțeleagă dinamica pieței internaționale. Programul de 3 zile se va desfășura în perioada 23 – 25 iunie.

Anna Nagler s-a alăturat Netflix în 2020 și este omul din spatele celui de-al doilea serial original polonez Netflix, intitulat „The Woods” - adaptarea TV a thrillerului scris de Harlan Coben. Anna a cooperat anterior ca producător independent pentru Watchout Studio („The Coldest Game”). A lucrat pentru HBO Polonia, unde, în calitate de Director de Dezvoltare, a fost responsabilă cu supravegherea dezvoltării unor producții de succes precum „The Pact” și „Wataha”. A lucrat pentru „Mission: Afghanistan”, „Giggle of Fate” și „Spider Web” la Akson Studio. De asemenea, a lucrat pentru multe seriale TV, de la dezvoltare la producție, la TVN și Canal+.

Christopher Mack a fost Senior Vice President of Scripted Content pentru compania Stage 13, unde a supervizat toate seriile originale, inclusiv producțiile Netflix nominalizate la Emmy, „Special” și „It’s Bruno”. Înainte de Stage 13, Chris a condus Warner Bros. Workshop, programul de scenarii și regie dedicat profesioniștilor care erau la începutul carierei în televiziune. Ocupând acest rol peste 10 ani, Chris a mentorat peste 100 de scenariști și 50 de regizori, printre care sunt nume de top ale industriei de azi. A fost implicat în producția unor seriale precum  “Two and a Half Men” and “Smallville”. Înainte de Warner Bros. Chris a lucrat timp de 7 ani pentru seriale precum “ER,” “The Practice” și “The New Twilight Zone.” După ce a absolvit Loyola Law School, Chris a început să lucreze la NBC Studios ca asociat și a urcat rapid într-o poziție executivă. A supervizat show-uri precum  “The Fresh Prince of Bel-Air” sau "In The House”.

Tutorele principal al Drama Room 2022 va fi producătorul de film Eilon Ratzkovsky. Cu o carieră de peste 25 de ani, Ratzkovsky a produs lungmetraje și seriale TV în Israel și întreaga lume. În ultimii doi ani, a fost tutore pentru TorinoFilmLab și Biennale College Cinema. Este șeful QUIDDITY, o companie de conținut specializată în dezvoltarea de drame TV de înaltă calitate pentru rețele europene și șef de studii pentru TFL Extended.

Regulamentul complet al programului poate fi consultat aici.

Proiectele selectate vor fi anunțate curând. Unul dintre cele 5 proiecte va fi câștigătorul programului Full Moon, dedicat scenariilor de episoade pilot pentru seriale și mini-serii horror, fantasy, thriller sau comedie neagră.

Pentru informații suplimentare: dramaroom@tiff.ro

***