Filmele de la TIFF la Padina Fest | TIFF

Filmele de la TIFF la Padina Fest

18.08.2010 03:00

Iubitorii muntelui vor putea participa in perioada 1 - 5 septembrie 2010 la primul festival desfasurat la peste 1499 de metri altitudine, Padina Fest. Evenimentul reuneste muzica, activitatile montane si filmul intr-un singur loc. Timp de 5 zile, Platoul Padina din muntii Bucegi va fi centrul muzicii folk si rock, al filmelor care au participat de-a lungul anilor la Festivalul International de Film Transilvania, al distractiei si aventurii.

Organizatorii evenimentului vor prezenta un concept nou de festival, iesit din tiparele clasice: 50.000 mp de distractie si adrenalina la 28 de km distanta de asfalt. Fanii muntelui vor gasi la Padina nu numai obisnuitele trasee, dar si activitati de alpinism supervizate de salvamont (tiroliana, catarare, rapel) sau cursuri de alpinism pentru incepatori. Pentru cei care doresc o metoda mai simpla de a lua altitudine, organizatorii au gasit solutia: survoluri cu un balon pe aer cald deasupra masivului Bucegi.

Participantii vor putea urmari filme care au participat la Festivalul International de Film Transilvania la cel mai inalt cinematograf si vor avea in fiecare seara concerte de muzica folk si rock. Pe lista trupelor confirmate la festival se numara Suie Paparude, Les Elephants Bizzares, Omul cu Sobolani, Kumm, Toulouse Lautrec, Tapinarii, Emeric Imre, Titus Constantin, Eugen Avram, Monarchy, Camera 101, Pretoria si Micul Paris.

Organizatorii si-au propus ca obiective ale festivalului promovarea zonei turistice si a ecoturismului la mare altitudine si ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul turistic prin colectarea selectiva a deseurilor de pe traseele montane.

Accesul in cadrul festivalului este gratuit. Mai multe detalii despre festival gasiti pe www.padinafest.ro.

 

Programul filmelor la Padina Fest:

Miercuri: Caravana Cinematografica (Romania, 2009, R: Titus Muntean)

Joi: Crossing the Bridge: The Sound of Istanbul (Germania, 2005, R: Fatih Akin)

Vineri: Nunti, Muzici si Casete video (Romania, 2008, R: Tudor Giurgiu)

          Australia (Romania, 2009, R: Claudiu Mitcu)

          Narco: The Secret Adventures of Gustave Klopp (Franta, 2004, R: Tristan Aurouet)

Sambata: Calatoria lui Gruber (Romania, 2009, R: Radu Gabrea

               Paris je t'aime (Franta-Elvetia, 2006, proiect regizoral colectiv)

Duminica: Websitestory (Romania, 2010, R: Dan Chisu)