GAV susține Shadows Shorts | TIFF

GAV susține Shadows Shorts

01.06.2012 16:54
GAV continuă colaborarea tradițională cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), aflat a cea de-a 11-a ediție, promovând și în acest an secțiunea competitivă Shadows Shorts (horror & thriller).

Creația GAV a fost declinată în spot TV, print, micro-site dedicat (http://tiff.ro/shadowsshorts/) și Facebook.  
Spotul, regizat de Marius Roșu, va rula în timpul festivalului în cinematografe și pe plasmele din locațiile activităților din cadrul TIFF. 

„E un drum lung alături de Tudor și echipa sa și ne bucurăm să le fim alături în continuare, în al doilea deceniu TIFF”, declară Lucian Georgescu, fondatorul GAV. „Mă leagă o veche prietenie de Lucian și sunt ușor nostalgic amintindu-mi de noi în primii ani de studenție la Facultatea de Film. Au trecut mulți ani de la primul festival făcut împreună, Criza '91, dar pasiunea a rămas la fel de vie", spune regizorul Tudor Giurgiu, președintele TIFF.

12 titluri cuprinde secţiunea Shadows Shorts/ Umbre – Scurtmetraj la TIFF 2012. „Spre deosebire de anul trecut, în selecția de acum sunt mai multe scurtmetraje SF precum Abandoned sau The 3rd Letter. Singura animație, L'oeil du paon al lui Gerlando Infuso, ne introduce în lumea stranie a păpușilor made in Belgium. Cu un juriu prestigios, Shadows Shorts se anunță un must see al iubitorilor de gen. Putem afirma fără rețineri că nici anul acesta nu va fi soare în Shadows Shorts”, declară selecționerul secţiunii, Mihai Mitrică.

După ce, în 2009, câștiga competiția secțiunii cu filmul de debut, Danse Macabre, regizorul Pedro Pires revine la TIFF cu un nou scurtmetraj: Hope. Câștigător al Premiului Juriului la Festivalul Internațional de Film Fantastic de la Paris, filmul redă scene de violență din timpul războiului prin ochii unui general aflat pe patul de moarte.

Fanii genului SF nu trebuie să rateze The 3rd Letter al lui Grzegorz Jonkajtys, despre o lume în care viața oamenilor depinde de aparate bio-mecanice. Regizorul este creatorul animației The Ark, inclusă în selecția oficială la Cannes 2007, și animator al unor blockbustere precum Sin City, Star Trek, Transformers 2 și Iron Man 2. Întunecatul The Adder's Bite, de Firas Momani, unde metamorfoza ciudată a unei plante atinge punctul culminant într-un loc frecventat de multă lume este un alt titlu pe care spectatorii vor avea ocazia să-l vadă Shadows Shorts.

Juriul secțiunii Umbre-Scurtmetraj este alcătuit din Daniel Cohen, directorul artistic al Festivalului de Film Fantastic de la Strasbourg, membru al rețelei EFFF (European Fantastic Film Federation), Joachim Luetke, unul dintre cei mai apreciați artiști pe horror graphic design și autor al unor coperte de album pentru trupe faimoase de metal gen Kreator, Sopor Aeturnus, Arch Enemy, și Andy Stewart - jurnalist la Scream, revista britanică de referință în cinematograful horror.