Încep înscrierile la Euro Connection 2020 | TIFF

Încep înscrierile la Euro Connection 2020

03.09.2019 16:36

Cineaștii români sunt invitați să-și înscrie proiectele de scurtmetraj pentru o nouă ediție a Euro Connection. Platforma europeană pentru coproducții de scurtmetraje își propune să stimuleze parteneriatele între casele de producții din Europa și să faciliteze legătura cu potențialii finanțatori.

Cea de-a 12-a ediție va avea loc pe 4-5 februarie 2020, în cadrul International Short Film Market în Clermont-Ferrand, și va fi organizată în parteneriat cu Centre National du Cinéma et de l’Image Animée din Franța, cu sprijinul sub-programului Creative Europe MEDIA și PROCIREP.

Euro Connection înseamnă:

  • 14 proiecte selectate pentru pitching
  • 12 producători invitați în programul Producers Focus
  • 5 proiecte internaționale – din afara Europei – invitate de organizatori
  • peste 160 de producători și parteneri din Europa invitați la eveniment

Euro Connection le este dedicat producătorilor, reprezentanților televiziunilor, distribuitorilor și finanțatorilor europeni aflați în căutarea unor coproducători sau a unor proiecte. Până în prezent, în cadrul platformei au fost produse 87 de filme, inclusiv 44 de coproducții internaționale.

Cerințe:

Pot aplica producătorii care au rezidența în una dintre cele peste 30 de țări asociate Euro Connection în anul 2019, inclusiv în România.

Sunt eligibile proiectele de scurtmetraj (ficțiune, animație, documentar creativ) cu o durată mai mică de 40 de minute, produse de o companie din una dintre țările asociate și care au o finanțare parțială asigurată. Scurtmetrajul ar urma să fie o co-producție internațională, iar filmările ar trebui să înceapă după luna iunie 2020. În urma înscrierii, producătorul se obligă să participe la forum.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 20 octombrie 2019.

Aici, dosarul complet de candidatură.

Țările asociate ediției de anul acesta sunt: Austria, Țările Baltice (Estonia, Letonia, Lituania), Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Luxembourg, Malta, Norvegia, Macedonia de Nord, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

În fiecare dintre aceste țări, reprezentantul național va alege o comisie care va desemna un finalist. Un juriu european alcătuit din trei specialiști va alege 13 proiecte pentru Euro Connection, până la finalul lunii noiembrie. Al 14-lea proiect va fi câștigătorul Baltic Pitching Forum.

Reprezentantul Euro Connection în România este Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR).

Contact: alexandra.boghiu@tiff.ro / 021 326 64 80