Jazz de calitate la Casa TIFF | TIFF

Jazz de calitate la Casa TIFF

28.05.2012 11:35
Două dintre cele mai apreciate formaţii de jazz contemporane, venite la Cluj direct de la Green Hours International Jazz Fest, vor cânta la Casa TIFF pe 3 şi 5 iunie.

Duminică, 3 iunie, de la 22.00, Contemporary Noise Sextet va anima atmosfera la Casa TIFF. Este una dintre cele mai apreciate trupe actuale de jazz din Polonia, albumul de debut, Pig Inside the Gentleman (2006) fiind considerat printre cele mai bune din anul respectiv. Fondatorii Contemporary Noise Sextet sunt fraţii Kapsa, renumiţi în Polonia pentru formaţia Something Like Elvis.

Marţi, 5 iunie, un nou concert de jazz va încânta audienţa de la 22.00. Nils Petter Molvær Trio din Norvegia îl are ca lider pe unul dintre pionierii în fusion-ul de jazz cu muzică electronică. Talentatul trompetist, compozitor şi producător Nils Petter Molvær şi-a câştigat renumele cu albumul de mare succes Khmer (1997). Cu Baboon Moon, albumul lansat anul trecut, Nils Petter Molvær a fost nominalizat la premiile industriei muzicale din Norvegia.

Preţul unui bilet la fiecare dintre cele două concerte este 20 de lei.