Lansăm topurile High5 pe TIFF Unlimited | TIFF

Lansăm topurile High5 pe TIFF Unlimited

23.12.2020 09:11

Echipa TIFF Unlimited și AperiTIFF vine cu recomandări săptămânale într-o nouă rubrică video, High5. Un top 5 cinematografic antrenant și plin de umor, în mai puțin de 5 minute, cât să vă ajute să navigați mai ușor prin ofertele de filme online.

Primele două topuri pot fi văzute deja pe unlimited.tiff.ro.

Topul filmelor de Crăciun atipice

Peliculele festive, siropoase, pot fi la fel de indigeste ca o masă de Crăciun. Ne putem imagina chiar un fel de iad în care se dau tot anul filme de sezon. Și totuși există câteva excelente, care nu te îneacă în bune sentimente, care au o intrigă ambițioasă și personaje complexe, reușind, la modul neconvențional, să-ți insufle spiritul Sărbătorilor de iarnă. Iată așadar un top 5 al filmelor de Crăciun atipice. 

Topul filmelor cu pandemii

Deși ne plac suspansul și întoarcerile de situație, deschidem cu un clasament ușor de anticipat: filme cu pandemii. Acestea sunt, credem noi, antidotul perfect la un an dominat de una dintre cele mai mari crize sanitare din istorie. Cinematografia funcționează, în acest caz, ca o exorcizare a propriilor frici: ne consolează că există mereu un scenariu și mai rău. Însă oricât de îngrozitoare ar fi aceste producții, până la urmă omenirea triumfă, de cele mai multe ori grație unui imens și solidar efort internațional.