Maraton RObotzi la TIFF 2011 | TIFF

Maraton RObotzi la TIFF 2011

06.06.2011 03:00

370.338 people like creativemonkeyz! Cel puţin la ultima număratoare pe Facebook. Dacă vă număraţi printre ei înseamnă că evenimentul de marţi, 7 iunie, derulat începând cu ora 21:30 la TIFF Meeting Point (Muzeul de Artă), este unul pe care îl aşteptaţi de multă vreme.

Echipa Creative Monkeyz a acceptat provocarea TIFF 2011 şi iese în public pentru un maraton „RObotzii”. Toate cele 19 episoade din primul serial de animaţie românesc ce a crescut exclusiv online vor fi derulate pentru spectatori, iar la final Ramona, Codin, Mihai şi Cezar vor răspunde la întrebările celor care vor să afle câte ceva din secretele lui Mo şi F.O.C.A.

Primul episod din „RObotzii” s-a născut la începutul acestui an. În fapt, nu se numea episod, pentru că echipa de creaţie nu l-a gândit ca fiind parte dintr-un viitor serial. Numărul foarte mare de vizionari i-a convins însă pe cei de la Creative Monkeyz să continue, iar acum cea mai mare parte din viaţa lor se invârte în jurul acestui „produs”. În prezent, un episod din „RObotzii” are o media de 2 milioane de vizionări şi cel puţin 7500 de comentarii. Membrii echipei recunosc că ziua de joi, când se postează întotdeauna un nou episod, a devenit un reper în viaţa lor. Ceea ce a fost gândit doar ca un tutorial pentru cei ce îşi doreau să dezlege misterele animaţiei, a devenit acum pentru cei patru tineri un job cu norma întreagă.

Site-ul creativemonkeyz.com îşi păstreaza, totuşi, şi din rolul gândit iniţial, prin secţiunea de tutoriale. El este o excelentă resursă de informatii pentru tot ce înseamnă tehnici de animaţie, editare video sau audio. Mult mai multe detalii despre cum se naşte un episod din RObotzii, cum sunt împărţite rolurile în echipă, cine îi inspiră sau îi enervează, vor putea fi aflate în intâlnirea de marţi, 7 iunie, de la TIFF meeting Point.

Proiecţia va fi urmată de o petrecere în clubul Obsession, începând cu ora 23:00, unde va avea loc lansarea oficială a primei piese de pe albumul „RObotzi - Best of Greatest Hits Ever “care va aparea, dupa cum anunta Creative Monkeyz, “undeva în vară”.